Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agricultura ecologica, mult mai profitabila la export

agricultura-ecologica-mult-mai-profitabila-la-export

Tot mai multi investitori pariaza pe agricultura ecologica, pentru ca legumele sau cerealele cultivate fara ingrasaminte aduc mai mult profit la export decat cele conventionale.


Din 2010 si pana in prezent, suprafata agricola cultivata in sistem ecologic a crescut cu aproape 60%, iar in timp ce producatorii romani fac profit din vanzarea alimentelor ca materie prima in Vest, in magazinele din Romania se vand biscuiti, siropuri sau miere bio aduse din statele europene.
 
Potentialul Romaniei pentru agricultura ecologica este unul ridicat, in prezent existand aproape 300.000 de hectare de culturi „verzi”. Cum Romania nu sta foarte bine la agricultura intensiva, suprafetele au fost mai usor de transformat in unele pentru culturi fara chimicale.
 
Radu Panait, proprietarul unui magazin cu produse ecologice, a declarat pentru Digi24 ca  „in 2013, datorita subventiilor care au fost intr-un anumit nivel pentru toata tara, s-au inscris multi fermieri sa faca agricultura bio. Am ajuns astfel la un record de 14.000 de producatori ecologici, numar care nu a mai crescut in 2015, pentru ca nici fondurile pentru acest sector nu s-au majorat. Iar conditiile pentru a vinde astfel de produse sunt dure”.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Produsele bio sunt certificate de catre un organism de inspectie agreat de Ministerul Agriculturii si de Renar, acest organism de inspectie trebuie sa vina o data sau de doua ori pe an sa faca inspectia, fie ca merge la un importator care are doar un depozit si vinde mai departe, fie la un producator.
 
In prezent, doar 20% din produsele ecologice de pe rafturile magazinelor sunt autohtone, pentru ca fermierii romani nu au unitati de procesare, iar multi au vazut in export un profit imediat. Astfel, cele mai multe produse sunt vandute la export sub forma de materie prima in ţarile din Vest şi se intorc la preturi duble sau triple.
 
Marile magazine au rafturi separate pentru produsele organice, fie ca vorbim de dulciuri, iaurt, faina de orz sau orez ecologic - cele mai cerute produse de profil. In Romania, produsele eco reprezinta mai putin de 3 procente din totalul vanzarilor de alimente, fata de peste 5 procente, in Vest.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016