Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Clusterul Bio - Danubius lansat saptamana aceasta la cel mai mare targ de produse bio

clusterul-bio-danubius-lansat-saptamana-aceasta-la-cel-mai-mare-targ-de-produse-bio

Clusterul Bio-Danubius este compus din peste 10 entitati din domeniul productiei bio, la care se adauga si din alte domenii conexe, precum industria turistica si hoteliera si a bio resurselor naturale din rezervatia Deltei Dunarii.


Romania va lansa, saptamana saptamana aceasta, la cel mai mare targ de produse ecologice din lume – BioFach Nurnberg, clusterul Bio-Danubius care a fost constituit, vineri, la Tulcea cu scopul de a sustine si promova produsele agriculturii ecologice, turismul si biodiversitatea din aceasta zona a tarii, dupa cum a anuntat  presedintele Asociatiei Bio Romania, Marian Cioceanu.

„Clusterul Bio-Danubius a fost constituit, la Tulcea, la initiativa Asociatiei Bio Romania, impreuna cu autoritati locale, Institutul de Cercetari Bioalimentare si alte entitati interesate de acest proiect si are ca obiective sustinerea si promovarea produselor agriculturii ecologice si valorificarea superioara a materiilor prime, precum si sustinerea biodiversitatii. Principalele argumente care au condus la infiintarea primului cluster bio, la Tulcea, au fost legate de existenta Rezervatiei Biosferei Deltei Dunarii, dar si pentru ca de-a lungul timpului a existat concentrarea cea mai mare de producatori de agricultura bio din Romania. De asemenea, Rezervatia are standarde de protectia mediului si de utilizare de tehnologii bio superioare fata de restul tarii”, a precizat Marian Cioceanu.
 
Seful Bio Romania considera ca proiectul are sanse sa devina unul fanion pentru Romania, in cadrul Strategiei Dunarii, mai ales ca poate atrage si fonduri europene in parteneriat cu alte clustere similare din tarile Uniunii Europene.
„Exista si un interes cert al investitorilor straini pentru produsele bio din zona Tulcea si aici se vor concentra si investitii straine pentru a procesa si exporta produse bio in tarile UE, dar si in afara spatiului comunitar. Vrem ca acest brand, Bio-Danubius, sa fie un brand de excelenta in cadrul produselor ecologice comercializabile si in spatiile non-UE. Este o initiativa la nivelul strategiei UE pe regiunea Dunarii si ne dorim sa se pozitioneze ca fiind cel mai activ cluster bio la nivel dunarean. Vrem sa dezvoltam un brand comun de comercializare a produselor bio sub aceasta umbrela, inclusiv a celor din sectorul piscicol”, a mai spus Marian Cioceanu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Consiliul Judetean Tulcea a propus, in cadrul acestui proiect, infiintarea unui eco-parc industrial de procesare, logistic si de export, dar care are ca obiectiv si valorificarea energiilor regenerabile din regiunea de sud-est, precum si cooperarea cu alte clustere sau retele de profil din tarile regiunii Dunarii.
 
In prezent, clusterul Bio-Danubius este compus din peste 10 entitati din domeniul productiei bio, la care se adauga si din alte domenii conexe, precum industria turistica si hoteliera si a bio resurselor naturale din rezervatia Deltei Dunarii.

„Acest proiect nu se va rezuma numai la promovarea produselor bio, ci si a biodiversitatii si culturalitatii, pentru ca in Tulcea se afla numarul cel mai mare de etnii conlocuitoare din Romania, in numar de 17. Dupa consolidarea acestui cluster, urmarim cooperarea transfrontaliera si crearea unei retele nationale pentru zona bio, dar si regional-dunareana si apoi la nivel european, pe care il vom inregistra in platforma The European Cluster Observatory”, a mentionat presedintele asociatiei.
 
Clusterul este format din aglomerari de firme, institute de cercetare, autoritati publice, catalizatori care vizeaza dezvoltarea unor modele de afaceri competitive la nivel european si mondial.
 
Romania va promova, in perioada 12 – 16 februarie 2015, produsele obtinute din agricultura ecologica la cel mai mare targ de profil din lume, BioFach Nurnberg 2014, unde 40 de producatori vor expune pe o suprafata de aproape 400 de metri patrati tot ceea ce pot oferi pietei mondiale din domeniu, respectiv cereale sau seminte oleaginoase, ceaiuri, plante aromatice, fructe de padure, ciuperci, dulceturi, miere si produse apicole, cosmetice, produse de morarit si panificatie si vinuri.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016