Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Comunicat de presa: Constantin despre adoptarea masurilor referitoare la agricultura ecologica

comunicat-de-presa-constantin-despre-adoptarea-masurilor-referitoare-la-agricultura-ecologica

In cursul zilei de miercuri, 3 iulie, Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a fost prezent la o conferinta de presa organizata de Asociatia Bio Romania, in incinta Muzeului Satului din Bucuresti.


Prin aceasta conferinta de presa, fermierii au fost informati in legatura cu masurile adoptate de catre minister in vederea sprijinirii agriculturii ecologice, dar agricultorii au aflat si despre instituirea unei masuri distincte cu buget propriu, pe acelsai domeniu din noua PAC.
 
Guvernul Romaniei a adoptat in data de 26 iunie 2013, in sedinta, un act normativ menit sa echilibreze formele de sprijin acordate fermierilor din domeniul agriculturii ecologice, in sensul majorarii cuantumului acordat micilor exploatatii (0,3-5 ha) de la 450 la 540 euro per exploatatie. Majorarea cuantumului urmareste acoperirea taxelor de inspectie si certificare anuale pe care le platesc fermierii din domeniu, mentinand sprijinul la un nivel motivant pentru ca micii fermieri sa-si poata continua activitatea. Desi actul normativ in cauza prevede o scadere a sprijinului pentru marile exploatatii la 611,43 euro pentru fermele aflate intre 5,1-20 ha si 510 euro pentru cele de peste 21 ha, hotararea de guvern nu dezavantajeaza marile exploatatii din sector, acestea isi pot acoperindu-si costurile respective prin valorificarea unui volum mai mare de produse ecologice corespunzator dimensiunii lor.
 
“As dori sa punctez doua aspecte deosebit de importante pentru agricultura ecologica: in primul rand, fata de anul trecut, sprijinul a crescut de la 4 milioane euro la peste 7 milioane euro, o crestere semnificativa, dar insuficienta daca ne raportam la numarul de operatori din sistemul ecologic, astfel incat facem eforturi ca de la an la an sa marim aceste sume si sa raspundem nevoilor pe care le au fermierii; iar in al doilea rand, s-au echilibrat formele de sprijin intre diferitele tipuri de exploatatii”, a relatat Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
Acesta a mai facut referire si la o alta masura din noua PAC, masura ce se refera la procesul de inverzire. El a mai subliniat faptul ca subventia pe suprafata va fi conditionata in procent de 30% de respectarea unor norme de protejare a mediului inconjurator, si anume: mentinerea suprafetei cu pajisti permanente, obligativitatea rotatiei culturilor pentru exploatatii de peste 15 hectare, dar si pastrarea in bune conditii de mediu a unui procent de 5% din fiecare exploatatie, in perioada 2014-2016.










Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016