Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cultura de lavanda: povestea unei afaceri de succes

cultura-de-lavanda-povestea-unei-afaceri-de-succes

Tara noastra are un potential remarcabil in ceea ce priveste cultura acestei plante, mai ales datorita conditiilor pedoclimatice. In functie de modul de prelucrare, se pot obtine mai multe produse cum ar fi ulei, tinctura, otet.


In 2010, Anca Serpar a infiintat o cultura de lavanda in comuna Bontida, la 30 de km de Cluj-Napoca, beneficiind si de fonduri europene nerambursabile in valoare de 25.000 de euro, prin Masura 112 - „Instalarea tinerilor fermieri”. Desi nu avea experienta in domeniu, s-a documentat si a aflat ca exista 35 de specii cu peste 400 de varietati.

Potrivit antreprenoarei, pentru un hectar (10.000 mp) sunt necesari 20.000 de butasi de lavanda. Butatii de lavanda au fost plantati manual la 50 cm pe rand, cu un metru intre randuri.

Are peste 50 de varietati in total, lavanda alba, roz, mov deschis, inchis si multe altele. Asa se face ca din 1.000 de metri patrati de flori vandute scoate aproape 18.000 de dolari.

Lavanda nu este o planta pretentioasa, solul trebuie sa fie bine drenat.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Cultivarea se face atat primavara, in lunile aprilie-mai, cat si toamna, in septembrie-octombrie. Prima inflorire este in luna iunie, a doua inflorire este progresiva, incepe in august si pana la primul inghet tot infloreste.

De ajutor suplimentar avem nevoie in luna iunie, cand infloreste toata lavanda odata si in decurs de 10 zile ea trebuie culeasa. Atunci apelam si la mana de lucru din sat care sa ne ajute la culesul florilor. In rest, suntem 5 persoane care reusim sa gestionam aceasta suprafata.

Un alt avantaj – lavanda infloreste inca din primul an. Luata pe specie – noi avem Lavandula Angustifolia. Din aceasta specie avem mai multe varietati, dintre care Blue Scent, Hidcote, Purple. Mai avem inca o specie, Lavandula X-Intermedia – varietatea Grosso", explica antreprenoarea.

Vinde butasi de lavanda, flori uscate si proaspete, cat si alte produse derivate din lavanda. Lavanda este folosita la buchetele de mireasa, pentru marturii, lumanari, ca decor pentru masa.

Foto: pixabay.com

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.88 din 8 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016