Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Culturile de triticale, trend ascendent in agricultura locala

culturile-de-triticale-trend-ascendent-in-agricultura-locala

Triticalele, denumite si triticosecale, sunt o incrucisare intre grau si secara si sunt folosite in special in furajarea animalelor, dar si pentru panificatie sau in producerea de malt. Triticalele au o serie de beneficii nutritionale (datorita aminoacizilor din bob si continutului ridicat de lizina), astfel ca aceasta cultura a devenit foarte atractiva pentru fermierii care au activitate atat in productia vegetala, cat si in cresterea animalelor.


Combinand caracteristicile favorabile de la grau si secara (speciile parentale), triticalele sunt caracterizate de rezistenta ridicata la temperaturi scazute si boli, vigurozitatea si ritmul rapid de crestere a plantelor, precum si de valoarea mare nutritiva a boabelor. In plus, au capacitatea de a valorifica conditiile mai dificile de cultura, solurile sarace si extremele climatice (ger, seceta, arsita, umiditate excesiva). Alaturi de o norma redusa de insamantare, insusirea de a valorifica solurile acide (mai bine ca graul sau orzul) este cea care a determinat cresterea cererii.

Unul dintre soiurile de mare productivitate de pe piata romaneasca este cel propus de BIOCROP, o companie cu 10 ani de experienta pe piata locala de agribusiness. AGRANO este un soi de triticale foarte productiv, cu infratire puternica si boabe cu valoare nutritiva superioara. Este un produs ideal pentru cultivare in zonele cu climat nefavorbil, relief diform si pe soluri acide.

AGRANO – caracteristici principale

- Soi semi-timpuriu, rezistent la boli, cadere si alte conditii de stres

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

- Ritm rapid de crestere
- Valoare nutritiva foarte mare a boabelor, datorita continutului ridicat de lizina si proteina
- Excelent pentru furaj datorita digestibilitatii ridicate
- Se preteaza la o tehnologie minima si poate inlocui cu succes culturile de grau si de orz de primavara
- Se poate cultiva pe solurile mai sarace (deficitare in elemente nutritive esentiale) si cu relief diform (dealuri, vai), astfel terenurile cu anumite probleme pot fi reintroduse in circuitul agricol
- Potential de productie ridicat
- Foarte buna toleranta la seceta si principalele boli
- Capacitate foarte mare de infratire si adaptabilitate
- Rezistenta mare la cadere datorita paiului foarte elastic
- Insensibilitate la lungimea zilei
- Suprima buruienile, datorita cresterii rapide din primavara si a masei vegetative bogate (se preteaza si pentru tehnologia bio)
- Efect ameliorator pentru terenurile supuse eroziunii
- Numar de boabe pe spic foarte mare

Pentru mai multe detalii despre soiul de triticale Agrano comercializat de Biocrop puteti vizita http://biocrop.ro/produse/triticale

Oricare dintre produsele companiei pot fi comandate cu usurinta de fermieri prin intermediul aplicatiei BIOCROP, disponibila in App Store si Google Play.

Link de download App Store>>
Link de download Google Play>>

Despre Biocrop

Companie romaneasca cu experienta de 10 ani pe piata locala de agribusiness, Biocrop comercializeaza pe intreg teritoriul Romaniei o gama diversa de seminte, soiuri si hibrizi (grau, orz, triticale, porumb, floarea soarelui, rapita si lucerna) caracterizate prin productiile stabile si randamentul superior dat de cantitatea si calitatea recoltelor.

Semintele furnizate de Biocrop raspund foarte bine la provocarile pietei prin varietatea genetica pe care o inglobeaza si adaptabilitatea la conditiile agricole si pedoclimatice din Romania.

www.biocrop.ro | Facebook | LinkedIn

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.4 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016