Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum pot fi identificate pe rafturi produsele ecologice contrafacute

cum-pot-fi-identificate-pe-rafturi-produsele-ecologice-contrafacute

Presedintele Asociatiei Bioagricultorilor din Romania Bioterra, Nagy Miklos, spune ca cel mai sigur este ca marfa sa fie cumparata direct de la producatori, iar in cauzl produselor cumparate din magazine, trebuie consultata atent eticheta.


Asociatia Bioagricultorilor din Romania Bioterra, cea mai mare la nivel national din acest domeniu, a organizat, la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj, cea de-a XV-a Conferinta Nationala cu tema „Agricultura ecologica din Romania in contextul politicii agricole comune 2014-2020”.
 
Nagy Miklos, presedintele asociatiei. a exlicat cu aceasta ocazie ca un produs ecologic poate fi identificat prin trei elemente de pe eticheta, recomandand cumparatorilor sa le verifice de fiecare data pentru a nu achizitiona produse falsificate care ii pot pune in pericol.
 
„Pe orice eticheta de produs ecologic se gasesc, obligatoriu, trei elemente de identificare care certifica daca este bio. Astfel, avem sigla <> (agricultura ecologica), iar sub ea se afla un numar, care este cel al producatorului si se gaseste inregistrat in baza de date a Ministerului Agriculturii. Apoi avem pe un fond verde o frunza stilizata cu stelele UE, care indica faptul ca este produs bio recunoscut la nivel european, iar ultimul element este sigla unui organism de inspectie si certificare a produsului bio", a spus presedintele Asociatiei Bioagricultorilor din Romania Bioterra, Nagy Miklos.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Acesta a recomandat clientilor sa cumpere marfa direct de la producator sau chiar de la poarta acestuia, daca au posibilitatea.
 
„Orice producator bio are un certificat atestat care se emite anual. De asemenea, la orice produs bio se iau probe, se fac analize, iar rezultatul acestora poate fi solicitat. Nu trebuie avut incredere in nimeni, numai pe vorbe, ca este producator ecologic”, a mai spus presedintele Bioterra.
 
Fermierii care practica agricultura ecologica avertizeaza ca pe piata exista multe produse bio falsificate ale unor firme care vor sa profite de preturile mai mari practicate in acest domeniu.
 
„Medicii recunosc ca 60-70% dintre bolile prezente astazi provin dintr-o alimentatie proasta. Noi lucram sa punem pe masa oamenilor alimente sanatoase, oferim o alternativa pentru cei care vor sa traiasca sanatos. Cu ajutorul Ministerului Agriculturii avem o subventie mai mare, iar preturile produselor noastre sunt mai mari. Si atunci vin niste hoti in cautarea profitului si incearca sa falsifice produsele bio, care incep sa aiba din ce in ce mai mare cautare pe piata. Noi sesizam organele abilitate, Protectia Consumatorului, ii actionam in instanta, pentru a elimina acesti falsi producatori”, a mai spus Nagy Miklos.
 
Bioagricultorii au cerut Ministerului Agriculturii reducerea birocratiei, astfel incat sa nu fie obligati sa se reinscrie anual la directiile agricole, ci sa fie adoptat sistemul care functioneaza in celelalte tari ale UE, in care un fermier care practica agricultura ecologica se inscrie in sistem o singura data, la inceput.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.39 din 9 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016