Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daciana Sarbu a participat, azi, la conferinta de agricultura ecologica organizata de Bio-Romania

daciana-sarbu-a-participat-azi-la-conferinta-de-agricultura-ecologica-organizata-de-bio-romania

Asociatia Operatorilor din Agricultura Ecologica - "Bio-Romania" a organizat marti o conferinta internationala cu tema "Agricultura Ecologica si Dezvoltarea Rurala", în cadrul careia au fost prezentat potentialul si dinamica acestui sector.


"Chiar de Ziua Mediului, am avut placerea sa particip la conferinta Agricultura Ecologica si Dezvoltarea Rurala, organizata de Asociatia Bio Romania la Academia de Stiinte Agricole si Silvice. O tema la care tin foarte mult si o oportunitate pentru Romania: agricultura ce respecta mediul si respecta, in acelasi timp, si sanatatea noastra", scrie europarlamentarul Daciana Sarbu pe blogul sau.

Agricultura bio este o sansa pentru dezvoltarea mediului rural, prin impunerea Romaniei pe piata bio comunitara. Sunt obiective mari, insa Romania are toate conditiile pentru a le atinge, pe termen mediu, in cadrul oferit de noua Politica Agricola Comuna.

In acelasi timp, agricultura bio joaca un rol principal pentru nutritia sanatoasa, fiindca produce materie prima pentru alimente nealterate de interventia stimulatorilor de crestere, fara urme de pesticide si ingrasaminte chimice. Produce hrana curata, in primul rand pentru copiii nostri.

Pentru ca hrana bio sa ajunga in farfuria cat mai multor copii, e necesar ca parintii sa fie informati, iar preturile sa fie accesibile.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Avem o datorie fata de copiii nostri, scrie Daciana Sarbu: sa reducem cat putem de mult riscurile alimentelor prea incarcate de substante chimice pe care organismul nu le poate procesa si care, in timp, pot genera probleme de sanatate. Dar pentru asta alimentele bio trebuie sa fie usor de gasit si sa aiba preturi cat mai accesibile. Acest lucru nu se poate intampla decat pe masura ce piata se dezvolta si apar cat mai multi producatori. Cel putin din experienta altor state, concurenta pe piata bio va aduce produsele bio mai aproape de consumator, le va face accesibile unui numar mai mare de familii si le va aduce in farfuria cat mai multor copii. De aceea le doresc producatorilor bio cat mai mult succes si o piata cat mai mare, pentru ca in final copiii nostri vor avea de castigat.

Problemele fermierilor eco din tara noastra: lipsa banilor si accesul pe piata



"Ar trebui sa acordam facilitati pentru producatorii de produse ecologice pentru a putea intra pe piata, mai ales daca vrem sa facem un brand de tara din acest sector. Decat sa promovami turismul, mai bine promovam produsele traditionale si ecologice pentru ca aici nu avem concurenta. Avem acest mare avantaj ca inca produc acei mici producatori traditionali. Consider ca acestea trebuie sa aiba avantaje pentru ca altfel nu au curaj sa proceseze si sa puna pe piata un produs finit", a precizat Daciana Sarbu.

In opinia eurodeputatului PSD, principalele probleme in sectorul agriculturii ecologice sunt legate de lipsa banilor pentru promovarea produselor.

"Lipsa banilor pentru promovarea produselor ecologice si lupta cu marile lanturi de magazine sunt inca mari probleme in acest domeniu. De exemplu, producatorul magiunului de Topoloveni, desi este premiat la Bruxelles si ar putea fi un brand de tara, are probleme grave in a-si vinde produsele in Romania, mai degraba decat in afara tarii, pentru ca nu este sprijinit", considera Daciana Sarbu.

Europarlamentarul roman a subliniat ca Romania poate inca sa ofere produse bio si traditionale, cu un gust adevarat, recunoscute la ora actuala in toata Europa.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016