Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii care au culturi afectate de seceta ar putea fi despagubiti

fermierii-care-au-culturi-afectate-de-seceta-ar-putea-fi-despagubiti

Cu prilejul unei intalniri cu reprezentanti ai institutiilor deconcentrate si fermieri din judetul Neamt, secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Dumitru Botanoiu, a precizat ca fermierii care au culturi agricole afectate de seceta ar putea fi despagubiti cel mai probabil printr-o schemă de ajutor de stat.


Secretarul de stat le-a oferit producatorilor agricoli informatii referitoare la posibilitatea acordarii de despagubiri pentru culturile afectate de seceta.

„La nivel ministerului, monitorizam cu foarte multa atentie situatia din teren. Pentru a putea veni in sprijinul fermierilor, Ministerul Agriculturii, prin directiile agricole judetene, a solicitat de la primarii date referitoare la situatia culturilor si suprafetele afectate de seceta. Dupa centralizarea si analiza acestora, directiile agricole vor transmite raportul catre minister. Ulterior, vom gasi cea mai buna solutie pentru a veni in sprijinul fermierilor afectati de seceta, cel mai probabil printr-o schema de ajutor de stat”, le-a precizat secretarul de stat Daniel Dumitru Botanoiu, fermierilor care au participat la intalnire.

Totodata, oficialul MADR le-a prezentat producatorilor agricoli oportunitatile de finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020, in vederea refacerii infrastructurii secundare de irigatii.

„Prin Sub-masura 4.3 - Sprijin pentru investitii in infrastructura legate de dezvoltarea, modernizarea si adaptarea sectoarelor agricol si forestier - Componenta irigatii, din noul PNDR, se pot accesa numai anul acesta 218 milioane de euro pentru proiecte care vizeaza refacerea infrastructurii secundare de irigatii. Pentru intreaga perioada de programare, bugetul alocat pentru asemenea investitii se ridica la peste 435,2 milioane de euro”, a subliniat Daniel Dumitru Botanoiu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Printre subiectele ridicate de fermierii prezenti la discutii s-au numarat si efectele eliminarii cotelor de lapte la nivel european, amenajamentele pastorale, posibilitatile de stimulare a investitiilor in sectorul zootehnic si in zona montana, precum si efectele aplicarii Legii 145/2014 pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol.

„Aceasta lege a fost gandita pentru protejarea producatorul adevarat, adica agricultorul care detine teren sau animale si face productie. Principalul efect al legii este scoaterea intermediarilor din relatia producator-consumator final, astfel incat micul producator sa isi poata valorifica marfa, cu profit”, le-a explicat secretarul de stat agricultorilor nemteni.

La intalnire, alaturi de oficialul MADR, au fost prezenti reprezentanti ai Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura, Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale, Agentiei Nationale pentru Zootehnie „Prof. Dr. G.K. Constantinescu”, Directiei pentru Agricultura a Judetului Neamt, impreuna cu peste 200 de producatori din sectorul vegetal si zootehnic.

Sursa: MADR
Foto: www.expressnews.com
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016