Groupama asigura culturile agricole impotriva secetei

Groupama Asigurari, lider pe linia asigurarilor agricole din Romania, adauga, incepand cu toamna acestui an, acoperirea unui nou risc la polita destinata culturilor agricole: seceta, unul dintre cele mai importante riscuri cu care agricultorii romani se confrunta in prezent, pe langa grindina, incendiu, furtuna sau uragan, ploaie torentiala, inghet tarziu de primavara, inghet timpuriu de toamna, inghet de iarna, etc.
Compania continua astfel sa fie aproape de fermieri, cu produse dedicate si cu solutii complete care sa le asigure continuitatea in eventualitatea aparitiei unui eveniment neprevazut.
Potrivit unui studiu realizat de Groupama Asigurari, 95% dintre fermierii respondenti au identificat seceta ca fiind fenomenul climatic care are cel mai mare impact asupra afacerilor lor. Studiul a fost realizat pe un esantion format din 75 de fermieri, dintre care 83% cu o structura declarata de entitati agricole medii si 33 de specialisti in asigurari (agromanageri, inspectori daune, inspectori asigurari si underwriteri). Totodata, 47% dintre respondenti considera ca frecventa sau violenta fenomenelor climatice a crescut in zona in care isi desfasoara activitatea.
”Misiunea noastra fundamentala este de a asigura continuitatea activitatii clientilor nostri. In cazul fermierilor, ne-am castigat pozitia de lider acum mai bine de trei ani, construind un parteneriat cu clientii nostri, parteneriat care implica, pe langa ascultare, si o componenta proactiva importanta. In acest spirit, anuntam astazi ca incepand cu toamna acestui an, riscul de seceta va fi acoperit prin Asigurarea culturilor agricole Groupama. In felul acesta toate riscurile climatice majore sunt acum acoperite. Atat parteneriatul cu clientii nostri fermieri, cat si pozitia noastra de leadership ne obliga sa fim mereu atenti la nevoile reale ale clientilor, sa fim flexibili si sa le punem la dispozitie solutiile perfect adaptate contextului. Reusim din nou sa facem asta, prin acoperirea acestui risc”, a declarat Calin Matei, Director General Adjunct Groupama Asigurari.
Cu peste 700.000 de hectare de teren agricol asigurate in anul agricol 2014 – 2015 si peste 2.500 de clienti fermieri, Groupama Asigurari a inregistrat anul trecut o crestere de 41% pe linia asigurarilor agricole. Dezvoltarea pe aceasta linie de business este sustinuta si de experienta franceza, de peste 100 de ani in domeniul agricol. Groupama isi are originile in mutualism, a fost creata de fermierii francezi la inceputul secolului XIX si este inca de atunci lider al acestui segment in Franta.
Atentia acordata de Groupama Asigurari clientilor sai se reflecta si in cel mai redus numar de reclamatii justificate inregistrate la ASF si in rata de recomandare. Conform datelor raportate la ASF, in 2015, Groupama Asigurari a inregistrat 39 reclamatii intemeiate, cel mai mic numar din top 5 companii de profil din Romania. Mai mult, ponderea clientilor foarte multumiti a crescut la 77%, conform studiului IRSOP din 2015.
Foto: pixabay.com
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe:
- » Agricultura bio, o afacere tot mai profitabila pentru fermieri
- » Culturile de triticale, trend ascendent in agricultura locala
- » Speakeri si fermieri invitati la Forumul International de Agricultura RALF 2016
- » Producatorii BIO cer un Plan National de Actiune pentru Agricultura Ecologica
- » Prima gala destinata femeilor din agricultura romaneasca - PRIA Women in Agriculture

- intrebarea zilei
Nutreturi insilozate
Intrebare: Este recomandat sa folosim nutreturi insilozate in hrana vacilor gestante?Raspuns: In hrana femelelor gestante nutretul insilozat se reduce din ratie si se exclude cu circa 2 saptaman... citeste tot raspunsul aici
Ultima ora
- » Idei de afaceri non-agricole la sat. Samanatorismul replantat din fonduri europene
- » Un nou utilaj inovativ pentru ingrijirea pomilor isi face loc pe piata romaneasca
- » 6 tehnologii inteligente care iti pot salva ferma
- » Agricultura bio, o afacere tot mai profitabila pentru fermieri
- » Fonduri europene pentru irigatii: 30 septembrie, termen limita pentru depunerea cererilor la AFIR
Comentarii
0 comentarii