Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Grup de lucru pentru dezvoltarea agriculturii ecologice in Romania

grup-de-lucru-pentru-dezvoltarea-agriculturii-ecologice-in-romania

Eurodeputatul roman Daciana Sarbu si ministrul Agriculturii Daniel Constantin au initiat un grup de lucru pentru dezvoltarea agriculturii ecologice in Romania. Obiectivul acestuia este reunirea intr-un dialog deschis, axat pe solutii, a reprezentantilor autoritatilor, a producatorilor, precum si a tuturor celor interesati de dezvoltarea sectorului bio in Romania, in conditiile potentialului deosebit de care beneficiaza Romania la acest capitol.


Prima intrunire a acestui grup de lucru a avut loc joi, 25 aprilie, la sediul MADR, cu participarea eurodeputatei Daciana Sarbu, a secretarului de stat Achim Irimescu (MADR), a reprezentantilor principalilor operatori din agricultura ecologica, precum si a mai multor decidenti din cadrul APIA, AM-PNDR, ANSVSA.

Intalnirea a fost menita sa clarifice principalele asteptari ale producatorilor bio din partea autoritatilor, precum si sa fixeze o serie de repere importante pentru agricultura ecologica in perioada urmatoare.

Eurodeputata Daciana Sarbu a prezentat stadiul actual al discutiilor la nivelul institutiilor europene cu privire la reforma Politicii Agricole Comune, cu accent pe propunerile legislative ce vizeaza sectorul bio. Descriind contextul european extrem de favorabil pentru dezvoltarea sectorului bio in Romania, deputata europeana a subliniat necesitatea unei colaborari cat mai eficiente intre producatori si autoritati, pentru a obtine rezultate cat mai bune catre un obiectiv comun – promovarea produselor bio romanesti in tara si in Europa.

Secretarul de Stat Achim Irimescu a prezentat concluziile misiunii de audit DG (SANCO) privind productia ecologica si etichetarea produselor ecologice, din perioada 8 – 19 aprilie 2013, care a subliniat ca Romania are cadrul legal care asigura buna desfasurare a controlului in acest domeniu, fiind printre putinele State Membre care au luat masuri ferme acolo unde s-au identificat incalcari ale legislatiei, respectiv retragerea aprobarii unor organisme de inspectie si certificare in domeniul agriculturii ecologice.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Printre temele de discutie ridicate de Reprezentantii operatorilor din agricultura ecologica s-au numarat: prezenta produselor bio in lanturile mari de magazine si crearea unor zone speciale pentru desfacerea acestor produse, subventiile pentru produsele bio, precum si diverse propuneri legate de modificarea legislatiei.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016