Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Instalaţie de irigat cu apă de ploaie. O soluţie simplă şi ecologică.

instalatie-de-irigat-cu-apa-de-ploaie-o-solutie-simpla-si-ecologica

Instalatie de irigat cu apa de ploaie. Instalatii de irigat pentru zone secetoase, Cheltuieli cu apa de irigat. Irigatie in gradina de legume. Cum faci o instalatie simpla cu apa de ploaie.


Gospodarii plănuiesc în avans ce şi cum vor face în grădină, iar udarea plantelor este una din ocupaţiile principale. Va veni vara cu peste 40 de grade la umbră şi e posibil ca ploaia să se încăpăţâneză să ne ocolească. Deja pare imposibil să mai putem întreţine o grădină luxuriantă, aşa cum ne dorim.
În principal, este simplu: plantele au nevoie de lumină, de apă şi de substante hrănitoare. Dacă în privinţa apei şi a pământului nu este nevoie, încă, să ne facem griji, apa deja pare să fie o problemă. În unele localităţ deja pânza freatică a scăzut foarte mult şi fântânile au secat, fie apa nu est ebună pentru udat.

Specialiştii de mediu caută deja soluţii, cum ar fi împăduririle masive sau raţionalizarea apei potabile. Cum până la punerea lor în practică este cale lungă, e momentul să ne ocupăm noi - fiecare dintre noi -, de această problemă. Un prim pas ar fi să nu mai folosim pentru irigat apa de la robinet, ci apa strânsă din precipitaţii.

Tocmai pentru că e posibil să avem o vară secetoasă, e timpul să privim altfel ploile. Ele reprezintă astăzi, mai mult ca niciodată, o sursă vitală de apă pentru plante. O sursă pe care nu trebuie irosită, tocmai pentru că este atât de preţioasă.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Ca să poti folosi apa de ploaie o perioadă mai lungă, ai nevoie de o instalaţie de colectare şi depozitare. Nu este o instalaţie foarte complicată, dar nici la fel de simplă precum o găleată pusă sub burlan.

Cu cât vasul de colectare este mai mare, cu atât îl vei putea folosi mai multe zile pentru irigat. Vasul colector se fixează pe un postament, la cel puţin un metru deasupra solului. La fel de bine funcţionează dacă este amplasat în balconul casei. În acest fel, apa ajunge la temperatura mediului ambiant mai rapid decât dacă recipientul ar fi fost îngropat. Un alt motiv important este că nu va trebui să foloseşti o pompă, pentru că apa va avea presiune.

Apa dintr-un singur bazin poate ţine o vară întreagă, în funcţie de vreme. Iar economiile vor fi considerabile.

Schema de functionare este cat se poate de simpla. Apa scursa de pe locuinta trece printr-un sistem de jgheaburi si burlane si se varsa intr-un bazin, care are doua gun: una dispusa in partea superioara, pe unde intra apa, si un stut de golire aproape de fundul bazinului, prevazut cu robinet, la care se conecteaza furtunul sau instalatia de irigare.

Toata instalatia va trebui confectionata din materiale rezistente la actiunea apei. Un vas destul de ieftin, dar potrivit in acest scop, poate fi din libra de sticla. Aceste vase pot ajunge pana la o capacitate de 10.000 de litri, cu o lungime de cativa metri. Avantajul unui astfel de recipient este ca la capacitate maxima iti poate uda gradina cateva saptamani sau chiar cateva luni, in functie de suprafata irigata. Nu va mai trebui sa scoti din buzunar niciun ban pentru curentul electric consumat de pompe sau pentru apa de la robinet pe care o foloseai pentru udatul florilor.

Dezavantajul este ca va trebui fixat pe o structura solida, din beton. In fiecare toamna el va trebui golit, pentru ca apa dinauntru sa nu inghete si sa fisureze peretii.

Spre deosebire de apa de la robinet, apa scursa de pe casa contine foarte multe impuritati care se depun cu timpul. Pentru ca bazinul principal este destul de greu de curatat, inainte ca apa din burlan sa ajunga inauntru ea trebuie sa treaca printr-un sifon asemanator celor de la chiuvete. Sifonul poate fi curatat periodic si nu este complicat de realizat. Este, de fapt, un bazin mai mic, cu fundul detasabil fixat cu garnitura si filet, avand partea superioara gatuita in forma de V.

foto: wichitarainbarrel
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.36 din 7 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016