Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pomi fructiferi - plantare, ingrijire, combatere daunatori

pomi-fructiferi-plantare-ingrijire-combatere-daunatori

Vrei sa infiintezi o livada ori sa plantezi pomi fructiferi in gradina ta? Afla tot ce trebuie sa stii despre cultivarea si ingrijirea pomilor fructiferi!


Este esential ca fiecare fermier ca cunoasca tehnologia de intretinere a plantatiei pana la intrarea pe rod, care sunt bolile si daunatorii la soiurile pe care le cultiva si care sunt tratamentele pe care trebuie sa le aplice.

Parul se poate planta toamna sau primavara si de regula se altoieste pe un portaltoi de gutui cu avantajul ca limiteaza intr-o anumita masura cresterea si grabeste fructificarea. In articolul urmator gasiti mai multe recomandari pentru plantarea si ingrijirea parului!

De obicei, altoirile se fac incepand de la mijlocul lui august pana pe la inceputul lui septembrie, astfel ca, in cele mai multe cazuri, mugurii vor iesi abia primavara. In cele ce urmeaza va vom prezenta pas cu pas care sunt procedurile ce trebuie urmate pentru altoirea pomilor fructiferi.

Ce tratamente se aplica la pomii fructiferi din speciile samburoase? Afla in acest articol ce pesticide se folosesc pentru prun, visin si cires!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Vezi recomandarile specialistilor pentru tratamentele cu insecticide la mar si par in perioada vara - toamna.

Pomii atacati de paduchele din San Jose au o vegetatie mai redusa, frunzele etiolate, fructe mici, deformate si cu pete rosii. Iata cum putem combate acest daunatori!

Specilistii unitatilor fitosanitare recomanda efectuarea tratamentelor pentru combaterea bolilor care ataca pomii fructiferi, precum foc bacterian, rapan, bacterioze, boli de scoarta si muguri, precum si a daunatorilor precum paduchele din San Jose, acarieni, afide. Tratamentele care se pot aplica pomilor fructiferi in luna octombrie le gasiti aici!

Omida paroasa a dudului ataca si produce pagube in livezile de pomi fructiferi. Pentru tratamente chimice, sunt recomandate urmatoarele produse...

Conditiile climatice au favorizat aparitia si dezvoltarea urmatorilor daunatori ai pomilor fructiferi: viermele marului, paduchele lanos, larve ale insectelor defoliatoare, acarieni. Haideti sa descoperim ce tratamente trebuie sa aplicam la mar, par si gutui!

Exista situatii in care se impune taierea de intinerire pentru pomii fructiferi.

Stii care sunt cele mai bune soluri pentru plantarea pomilor fructiferi? Ce pomi se cultiva in zona dealurilor subcarpatice? Dar in zonele calde de campie?

Smochinul cultivat in Romania ofera 2 recolte pe an – una in primavara-vara (iunie-iulie) si alta in toamna (septembrie-octombrie). Cum se planteaza butasii?

Pomicultura romaneasca este la acest moment in grea suferinta, mai bine de jumatate din cele 170.000 de hectare de livezi fiind in declin, iar productia fiind mult sub capacitatile maxime. Afla care este solutia ministrului Daniel Constantin de iesire din aceasta situatie!

Metode de aplicare a ingrasamintelor in livezi. Ce presupune fertilizarea suplimentara (faziala)?

Infiintarea unei plantatii de mar in sistem intensiv. Afla care sunt cele mai raspandite soiuri de mar, cum se fertilizeaza terenul, cum se planteaza pomii, care sunt lucrarile solului in plantatiile pomicole, cum se aplica ingrasamintele, etc.

Alegerea terenului pentru infiintarea plantatiilor pomicole. Este foarte util ca fiecare fermier sa cunoasca tehnologia de intretinere a plantatiei pana la intrarea pe rod
 
In plantatiile pomicole de mar, par si gutui unde se constata prezenta atacului focului bacterian al rozaceelor se indeparteaza lastarii afectati prin taierea lor la 20 cm sub zona infectata, cu dezinfectarea foarfecii dupa fiecare taiere in solutie de hipoclorit. Vezi tramentele care se aplica la mar, par si gutui impotriva focului bacterian.

Prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020 se vor finanta proiecte privind pomicultura, iar doua directii care trebuie avute in vedere sunt livezile de visini si cele de ciresi.

Idei de afaceri in agricultura: cultivarea capsunilor. Tehnologia plantarii si cultivarii capsunilor reprezinta cheia succesului afacerii.

Tratamente pomi fructiferi (stropiri) in luna martie: Combaterea fainarii si a gargaritei florilor de mar.
 
Prima pepiniera de pomi fructiferi din soiuri traditionale din a fost infiintata in judetul Sibiu.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.94 din 34 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016