Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pretul cerealelor: fermierii au numai de pierdut, comerciantii numai de castigat

pretul-cerealelor-fermierii-au-numai-de-pierdut-comerciantii-numai-de-castigat

Federatia PRO AGRO isi manifesta ingrijorarea referitor la modul in care preturile la cereale scad continuu in bazinul Marii Negre, fara sa existe vreo justificare, cu implicatii majore asupra preturilor pentru recolta noua din Romania 2017.


In aceasta situatie si tinand cont de estimarile privind o calitate buna si foarte buna a noii recolte de cereale, PRO AGRO sustine ferm, pentru toti fermierii, aplicarea unei strategii de pret bazata in mod agresiv pe calitatea produselor furnizate.

Profitand si de faptul ca fermierii au sustinut introducerea continutului de proteina in noul plan de gradare la grau, PRO AGRO recomanda cu insistenta ofertarea pretului pentru graul livrat de fermieri in functie de gradul alocat, in principal in functie de continutul de proteina.

Este, in sfarsit, momentul in care preturile ofertate si oferite pe piata sa fie diferentiate in functie de calitatea produselor, iar contractele propuse fermierilor sa cuprinda nu doar clauze de scadere de pret, calculate fata de parametrii standard de calitate solicitati, ci si, foarte important, bonusuri de pret atunci cand calitatea este superioara fata de parametrii respectivi.

Motivatia ca unii parteneri externi (importatori) nu platesc bonus de calitate (ex. Egipt) nu se sustine pentru ca intotdeauna un comerciant profesionist cunoaste tehnicile de amestec (blending) al unui grau de calitate superioara cu cel de calitate inferioara (care il cumpara la preturi scazute), astfel incat sa obtina o calitate conforma cu cerintele de export.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


In contractele pe care comerciantii le impun fermierilor sunt introduse numai clauze penalizatoare fara a exista si bonusari atunci cand marfa comercializata are calitati net superioare fata de stas.

In sensul celor mentionate, PRO AGRO solicita ferm organizatiilor interprofesionale recunoscute adoptarea Acordurilor interprofesionale pe filierele de produs, care sa includa, in mod expres, in contractele-cadru asociate, conditiile de comercializare, care sa impuna in mod obligatoriu preturi in functie de calitatea produselor livrate si instrumentarea acestora in regim de urgenta prin acte normative emise de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Aceste acorduri urmand a fi legiferate, cu conditia obligatorie, conforma cu prevederile existente in legislatia Uniunii Europene, de opozabilitate fata de toti operatorii care sunt sau care nu sunt membri OIPA.


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016