Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

„Produsul montan” o noua clasificare ce ar putea fi aplicata produselor alimentare

produsul-montan-o-noua-clasificare-ce-ar-putea-fi-aplicata-produselor-alimentare

Seful MADR a anuntat ca se lucreaza la elaborarea unei legislatii in acest sens, cala sa clarifice conditiile de utilizare a acestui termen pentru produsele alimentare.


Agentia Zonei Montane, Autoritatea pentru Protectia Consumatorilor, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara, precum si celelalte directii din cadrul MADR lucreaza in prezent la elaborarea unui proiect legislativ care sa reglementeze aplicarea etichetei de „produs montan” pentru o serie de produse alimentare care trebuie sa stabileasca anumite contitii.
 
„Se afla in elaborare, in cadrul grupului de lucru de specialisti, o hotarare privind stabilirea cadrului institutional a unor masuri pentru punerea in aplicare a Regulamentului european in ceea ce priveste mentiunea de calitate facultativa produs montan si un ordin pentru verificarea, atestarea, inregistrarea dreptului de utilizare a mentiunii de calitate facultativa produs montan”, a anuntat Achim Irimescu, care a mai facut precizarea ca initiativa a venit din partea premierului Dacian Ciols.
 
Scopul acestei initiative este cresterea valorii adaugate a produselor realizate in zona de munte, in conditiile in care calitatile acestora sunt cunoscute, insa este nevoie si de o recunoastere oficial a acestora, astfel incat oamenii s a fe incredintati de faptul ca este intr-adevar vorba de un produs montan atunci cand merg sa il achizitioneze.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Pana in prezent politica de calitate prevede trei aspecte importante: denumirea de origine, denumirea de indicatie geografica si specialitati traditionale garantate. Din pacate nu ne putem lauda cu foarte multe lucruri aici. Am avut primul produs protejat la nivel european Magiunul de Topoloveni. Sunt ca si recunoscute, sa spunem, Telemeaua de Ibanesti, Salamul de Sibiu si mai avem un produs pe circuit pentru care avem semne de intrebare deocamdata” a mai precizat seful MADR.
 
In continuare acesta a explicat care sunt conditiile pe care va trebui sa le indeplineasca un produs pentru a purta mentiunea de „produs montan”. Conform precizarilor ministrului, productia de lapte si oua trebuie realizata in zona montana, iar pentru produsele obtinute din carne, acesta trebuie sa provina de la animale crescute in zona montana cel putin doua treimi din viata.
 
In cazul produselor realizate din animale transhumate, acestea trebuie sa petreaca cel putin un sfert din viata pe pasuni din zone montane. La productia vegetala se poate aplica mentiunea produs montan doar daca sunt cultivate in zona montana, iar daca se utilizeaza zahar din afara zonei montane acesta nu trebuie sa detina o pondere mai mare de 5% din greutatea ingredientului.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016