Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania primeste de la Comisia Europeana 11.1 milioane de euro pentru sprijinirea agricultorilor

romania-primeste-de-la-comisia-europeana-111-milioane-de-euro-pentru-sprijinirea-agricultorilor

Comisia Europeana a anuntat un pachet de masuri de sprijinire a agricultorilor europeni in valoare totala de 500 de milioane de euro.


Vicepresedinte Jyrki Katainen a declarat, in cadrul reuniunii extraordinare a Consiliului ministrilor agriculturii din UE:

"Acest pachet va permite folosirea a 500 de milioane de euro, din fondurile UE, in beneficiul imediat al agricultorilor. El reprezinta un raspuns robust si ferm care demonstreaza hotararea Comisiei de a-si asuma raspunderea in fata agricultorilor si ca este pregatita sa-i sprijine cu mijloace adecvate. Acest lucru este deosebit de important, avand in vedere alte solicitari bugetare concurente."

Cele mai mari ajutoare vor fi acordate fermierilor din Germania, 69,2 milioane de euro, iar cel mai putin vor primi fermierii din Malta, 100.000 de euro.

Romania va primi 11,1 milioane de euro, la fel ca si Danemarca. Cehia va dispune de 11,2 milioane de euro, Lituania, de 12,6 milioane de euro, iar Irlanda, de 13,7 milioane de euro.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Alte masuri din planul de sprijin includ scheme de stocare privata pentru produse lactate si carne de porc, precum si posibilitatea acordarii de avans la platile directe.

Interventia se concentreaza pe trei aspecte:

- abordarea dificultatilor cu care se confrunta agricultorii in ceea ce priveste fluxul de numerar;
- stabilizarea pietelor;
- ameliorarea functionarii lantului de aprovizionare.

Cea mai mare parte a fondurilor urmeaza sa fie pusa la dispozitia tuturor statelor membre sub forma unor pachete financiare de sprijinire a sectorului produselor lactate.

La stabilirea alocarii acestui sprijin, se are in vedere ca fondurile sa fie distribuite intr-un mod echitabil, tintit si eficient, acordand o atentie deosebita statelor membre si fermierilor care au fost cei mai afectati de evolutiile pietei. Intentia Comisiei este de a oferi libertate maxima statelor membre, astfel incat acestea sa poata tine seama de situatiile specifice cu care se confrunta.
    
Context:

Angajamentul pentru o abordare orientata catre piata este si va ramane baza abordarii Comisiei.

Anuntul trebuie privit in contextul sprijinului considerabil furnizat deja sectorului agricol ca raspuns la impactul embargoului rusesc, precum si al ajutorului pe care UE il ofera in fiecare an agricultorilor si comunitatilor rurale – in valoare de peste 50 de miliarde de euro.

Sursa: Comisia Europeana
Foto: astanatimes.com
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016