Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ROMAPIS organizeaza un protest pentru interzicerea autorizarii unor pesticide de mare risc pentru albine

romapis-organizeaza-un-protest-pentru-interzicerea-autorizarii-unor-pesticide-de-mare-risc-pentru-albine

Federatia ROMAPIS protesteaza maine, 9 octombrie, in fata sediului MADR pentru interzicerea autorizarii unor pesticide de mare risc pentru albine. Acestea se numesc Clotianidin, Imidaclorpid si Tiamexam si apartin unei noi clase de pesticide numite neonicotinoide (popular NEONICE). Specialistii sustin ca sunt de 7000 de ori mai toxice decat DDT.


Federatia Asociatiilor Apicole ROMAPIS va sustine in data de 9 octombrie 2015 intre orele 10 - 12,  in fata sediului Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, din Bucuresti, B-dul Carol I, nr.2-4, sector 3, Bucuresti un protest al apicultorilor din Romania ca urmare a politicii de sfidare pe care MADR o practica in raport cu apicultorii si cu albinele, acordand derogari succesive de la Regulamentul (EU) 485/2013 prin care se interzice utilizarea In UE a pesticidelor neonice.

Interdictia, valabila pe o perioadă de 2, ani incepand cu 1 decembrie 2013 a fost anulata pe teritoriul Romaniei prin deciziile repetate ale MADR care a emis derogari succesive de la aceste prevederi, cauzand pierderi apicultorilor.

Protestul este sustinut de apicultori care au suferit depopulari masive ale coloniilor de albine.

Federatia solicita Ministrului Agriculturii sa inceteze acest gen de politica partinica si sa reia dialogul cu apicultorii asa cum a promis la ultima intalnire din luna martie a acestui an. ROMAPIS considera ca acestea sunt daunatoare pentru albine dar si pentru mediu si sanatatea umana si solicita respectarea reglementarilor europene pe teritoriul Romaniei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Foto: www.professionalbeekeeping.com

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.25 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016