Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Zonele cu Inalta Valoare Naturala, o alternativa de succes pentru micii fermieri

zonele-cu-inalta-valoare-naturala-o-alternativa-de-succes-pentru-micii-fermieri

Aceasta tema a fost indelung dezbatutua in cadrul unei intalniri pe care Achim Irimescu a avut-o la sediul MADR cu reprezentanti ai fundatiei Adept Transilvania.


Achim Irimescu, ministrul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale, s-a intalnit pe 29 februarie 2016 cu reprezentantii fundatiei Adept Transilvania, pentru a discuta aspecte privind aplicarea in Romania a masurilor de sprijin benefice pentru mediu adresate utilizatorilor de terenuri agricole, proiectarea unor viitoare scheme de stimulare a utilizarii durabile a terenurilor agricole bazate pe rezultate si posibilitatile de cooperare teritoriala a fermierilor care deruleaza angajamente de mediu si clima, situasia plaţilor directe dar si modalitati de simplificare pentru accesarea fondurilor europene disponibile prin PNDR 2014-2020.
 
Reprezentantii fundaţiei i-au prezentat ministrului principiile generale rezultate in urma implementarii unor proiecte pilot la nivelul Uniunii Europene, care si-au propus identificarea unor metode alternative de elaborare si aplicare a schemelor de plata adresate mediului şi climei, aplicate pe terenurile agricole.
 
Prin aceste scheme se urmareste simplificarea mecanismelor de implementare ale masurilor de mediu si clima, punandu-se un accent mai mare pe rezultatul obţinut in urma aplicarii angajamentelor, fata de sistemul actual bazat pe verificarea etapelor parcurse in implementarea acestor angajamente. O astfel de abordare inovativa ar contribui atat la scaderea efortului administrativ de gestionare a angajamentelor, cat si la cresterea gradului de eficienta din perspectiva rezultatelor obtinute.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Reprezentanţii fundatiei i-au mai prezentat ministrului demersurile intreprinse pana in prezent in cadrul proiectelor implementate, care au avut ca obiectiv dezvoltarea unui brand de produs, insotit de un logo care ar putea in viitor sa indice consumatorilor acele produse agro-alimentare care au fost obtinute pe terenuri agricole cu Inalta Valoare Naturala (High Nature Value – HNV).
 
In acest mod, agricultura bazata pe practici agricole extensive promovate si sustinute financiar prin masura de agro-mediu si clima a PNDR, ar putea sa asigure cresterea valorii adaugate a produselor obtinute pe aceste terenuri de catre beneficiarii plaţilor de agro-mediu şi clima.
 
Astfel, brandul HNV ar contribui complementar la cresterea veniturilor micilor fermieri care au optat pentru implementarea voluntara a unor angajamente de mediu pe terenurile agricole situate in zone cu Inalta Valoare Naturala.
 
La randul sau, ministrul Irimescu a subliniat ca, din perspectiva cooperarii teritoriale, avand in vedere situatia actuala terenurilor agricole din Romania, asocierea poate juca un rol foarte important, iar in acest sens se remarca nevoia unei asociatii pentru micii fermieri.
 
In acelasi timp, asumarea de catre fermele mici a unor angajamente colective ar putea sa contribuie la simplificarea mecanismelor de implementare a schemelor de plata pe suprafata finantate din FEGA şi FEADR. Totodata, ministrul a amintit si importanta consolidarii in paralel a sistemelor de consultanta agricola, atat de necesara fermierilor din Romania.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016