Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buletin agrometeorologic pentru perioada 10-15 iulie

buletin-agrometeorologic-pentru-perioada-10-15-iulie

Temperaturile se vor incadra in intervalul specific verii, dar, totodata, se intrevǎd si ploi cu caracter de aversǎ, dar si torenţial, insotite de descarcari electrice ai intensificari temporare ale vantului. Izolat, cantitatile de apa pot depasi 20-30 l/mp şi vor fi conditii de producere a grindinei.


In perioada analizata, meteorologii anunta ca temperatura medie diurna a aerului se va situa intre 16…27°C, abaterile termice pozitive fiind de 1…4°C, la nivelul intregului teritoriu agricol. Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre 21…32°C, in toate zonele de cultura, iar temperatura minima a aerului se va incadra intre 11…21°C, in majoritatea regiunilor agricole.

Caracteristici agrometeorologice
Rezerva de umiditate pe adancimea de sol 0-100 cm, in cultura de porumb, se va incadra in limite satisfacatoare, apropiate de optim si local optime, in majoritatea zonelor de cultura. Deficite de apa in sol (seceta pedologica moderata, puternica si izolat extrema) se vor inregistra in Banat, Crisana, Maramures, cea mai mare parte a Dobrogei, nordul, vestul si local in centrul Transilvaniei, estul Munteniei, nord-estul si local in sudul Moldovei.

Starea de vegetaţie a culturilor agricole
Ca urmare, ritmurile vegetative ale speciilor de camp şi pomi-viticole vor evolua normal in aproape toate zonele de cultura si mai intens pe suprafetele agricole cu o buna aprovizionare cu apa a solului. Starea de vegetatie la culturile prasitoare infiintate in epoca optima se va prezenta in general buna si medie, respectiv medie si slaba in semanaturile tardive si pe terenurile agricole cu deficite ridicate de apa in sol.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

In aproape toate zonele agricole, la orzul de toamna se vor continua si chiar finaliza lucrarile de recoltare.

Cultura de grau de toamna se va afla la maturitate in lapte (80-100%), maturitate in ceara si deplina (10-100%), precum şi recoltare.
La rapita se vor inregistra fazele de maturitate deplina (80-100%) si recoltare, pe majoritatea suprafeţelor cultivate.
Funcţie de data semanatului, floarea-soarelui va parcurge predominant infrunzirea (22-38 frunze), formarea calatidiului (60-100%) si inflorirea (10-100%).
Sub aspect fenologic, la porumb se vor continua infrunzirea (10-18 frunze), aparitia paniculului (10-100%), precum si local, inflorirea (10-20%).

Sfecla de zahar din toate bazinele specializate, se va afla la cresterea aparatului vegetativ (60-100%) si alungirea/ingrosarea axei hipocotile (10-100%), iar cartoful la inflorire (40-100%) si formarea/cresterea tuberculilor (10-60%).
In majoritatea plantatiilor pomicole, la semintoase se vor inregistra cresterea/coacerea rodului, precum şi infrunzirea, iar la samburoase se vor continua lucrarile de recoltare a fructelor.

Vita de vie isi va continua cresterea lastarilor laterali, iar la soiurile timpurii de masa vor predomina formarea si cresterea boabelor.
In general, lucrarile agricole specifice campaniei de vara (prasile mecanice/manuale, erbicidari, tratamente fito-sanitare) se vor desfasura in conditii bune.

Sursa: ANM
 
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016