Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buletin agrometeorologic pentru perioada 11-15 martie

buletin-agrometeorologic-pentru-perioada-11-15-martie

In intervalul 11-15 martie 2019 temperatura minima a aerului se va situa intre -5...10°C in majoritatea zonelor de cultura, cele mai scazute valori fiind posibile in depresiuni, producandu-se inghet superficial la sol.


Temperatura medie diurna a aerului se va incadra intre 1...15°C, abaterile termice pozitive fiind de 1...10°C, pe intreg teritoriul agricol. Temperatura maxima a aerului va oscila intre 6...20°C, la nivelul intregii tari.
 
Temperatura minima a aerului se va situa intre -5...10°C in majoritatea zonelor de cultura, cele mai scazute valori fiind posibile in depresiuni, producandu-se inghet superficial la sol.
 
Sunt posibile precipitatii predominant sub forma de ploi locale, izolat cu caracter de aversa, acestea fiind insotite de descarcari electrice si intensificari temporare ale vantului, indeosebi in primele zile ale perioadei.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Caracteristici agrometeorologice
In cultura graului de toamna, gradul de aprovizionare cu apa al solului pe profilul 0-100 cm, va prezenta valori satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in cea mai mare parte a tarii.
 
Pe suprafete agricole extinse din Dobrogea, local in nordul si sud-estul Munteniei, sudul, estul, izolat in centrul, nordul si nord-estul Moldovei, centrul Transilvaniei, sudul Olteniei si nord-vestul Banatului, se vor inregistra deficite de umiditate in sol, seceta pedologica fiind moderata, puternica si izolat extrema.
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Ritmurile de crestere si dezvoltare ale speciilor de toamna si pomi-viticole vor evolua in general normal pe majoritatea suprafetelor agricole, cu exceptia zonelor depresionare din estul Transilvaniei si nordul Moldovei, unde acestea se vor desfasura usor mai lent.
 
Pe ansamblu, uniformitatea si vigurozitatea culturilor de toamna va fi in continuare medie si buna, indeosebi la cele infiintate in epoca optima si pe terenurile cu o buna aprovizionare cu apa solului. In semanaturile intarziate fenologic, starea de vegetatie a plantelor se va mentine medie si slaba, in special pe suprafetele cu deficite de umiditate in sol.
 
Orzul si graul de toamna infiintate in perioada optima se vor afla in fazele de formare a frunzei a treia (70-100%) si infratire (10-100%), iar la culturile tardive vor predomina aparitia frunzei a treia si infratirea (30-100%).
 
Cultura de rapita din sudul, sud-estul, estul si centrul tarii va parcurge dezvoltarea aparatului foliar (5-10 frunze). La pomii fructiferi se va semnala in continuare starea de repaus biologic, iar local pe terenurile cu expozitie sudica se va putea inregistra faza de umflare a mugurilor de rod.
 
In cea mai mare parte a podgoriilor, la vita de vie se va mentine stadiul de repaus vegetativ. In zilele cu precipitatii, lucrarile agricole de sezon (fertilizari, pregatirea patului germinativ si semanatul culturilor de primavara din prima epoca, lucrari de intretinere in plantatiile pomi-viticole) vor fi intrerupte temporar.
 
Recomandari de specialitate
-Continuarea verificarii vigurozitatii plantelor la speciile de toamna (orz, grau si rapita), precum si a evolutiei mugurilor de rod la cele pomi-viticole;
-Efectuarea araturilor, pregatirea patului germinativ si semanatul culturilor de primavara din prima urgenta, in special pe suprafetele agricole cu o buna aprovizionare cu apa a solului;
-Aplicarea ingrasamintelor minerale pe baza de azot si potasiu la culturile de toamna infiintate in epoca optima;
-Continuarea lucrarilor de intretinere in vii si livezi (taieri, fertilizari, tratamente fito-sanitare).

Sursa: INMH


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016