Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buletin agrometeorologic pentru perioada 14-20 februarie

buletin-agrometeorologic-pentru-perioada-14-20-februarie

Vremea mai calda de la inceputul perioadei va intra intr-un proces de racire, aceasta devenind normala, in cea mai mare parte a tarii.


Temperatura medie diurna a aerului va fi cuprinsa intre -3...7°C la inceputul intervalului, abaterile termice pozitive fiind de 1...5°C si -5...4°C in restul zilelor, valori apropiate de mediile multianuale, in majoritatea zonelor de cultura.
 
Temperatura maxima a aerului va oscila intre -1…9°C, pe aproape intreg teritoriul. Temperatura minima a aerului se va incadra intre -9...4°C in cea mai mare parte a teritoriului, cele mai scazute valori fiind posibile in zonele depresionare, producandu-se inghet la sol.
 
Se prognozeaza precipitatii mixte (ploaie, lapovita si ninsoare), acestea fiind insotite de intensificari temporare ale vantului, la nivelul intregii tari. Local, cantitatile de apa pot fi mai insemnate din punct de vedere agricol.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Caracteristici agrometeorologice
Rezerva de umiditate pe profilul de sol 0-100 cm, in cultura graului de toamna, se va incadra in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime, pe aproape intreg teritoriul agricol. Deficite moderate de apa in sol se vor inregistra izolat in nordul si nord-estul Moldovei, precum si in centrul Dobrogei.
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
In conditiile mentionate, ritmurile de vegetatie ale culturilor de toamna se vor desfasura lent in zonele de campie, iar in restul tarii, plantele isi vor mentine starea de repaus vegetativ.
 
La cerealierele de toamna (orz si grau) infiintate in epoca optima vor predomina fazele de aparitie a frunzei a treia si infratire (50-100%), iar la cele semanate dupa data de 20 octombrie 2017, rasarirea si formarea frunzei a treia (25-100%).
 
Starea de vegetatie se va mentine in general medie si buna, respectiv medie si slaba in culturile intarziate fenologic. In sudul, sud-estul si estul tarii, rapita semanata in perioada optima isi va continua infrunzirea (6-11 frunze), uniformitatea si vigurozitatea plantelor fiind buna si medie, respectiv medie si slaba in culturile tardive, densitatea fiind redusa.
 
La speciile pomicole si viticole se va mentine starea de repaus biologic, in toate plantatiile. Lucrarile agricole in camp (fertilizari faziale la cerealierele de toamna, executarea lucrarilor de intretinere in vii si livezi, etc.) vor fi intrerupte temporar in zilele cu precipitatii.
 
Recomandari de specialitate
- Controlul biologic pentru determinarea vigurozitatii plantelor la speciile de toamna (orz, grau si rapita), precum si a evoluţiei mugurilor de rod la pomii fructiferi si vita de vie;
- Administrarea de ingrasaminte minerale pe baza de azot si potasiu la culturile de toamna semanate in perioada optima;
- Efectuarea lucrarilor de intretinere in plantatiile pomi-viticole (taieri, fertilizari, tratamente fito-sanitare).

Sursa: INMH

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016