Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buletin agrometeorologic pentru perioada 19-23 februarie

buletin-agrometeorologic-pentru-perioada-19-23-februarie

Pe ansamblu, in intervalul 19-23 februarie 2018 va predomina un regim termic al aerului normal in cea mai mare parte a tarii.


Temperatura medie diurna a aerului va fi cuprinsa intre -5...6°C, limite apropiate de mediile multianuale, in majoritatea zonelor de cultura. Temperatura maxima a aerului va oscila intre -2…10°C, pe aproape intreg teritoriul.
 
Temperatura minima a aerului se va incadra intre -8...3°C in cea mai mare parte a teritoriului, cele mai scazute valori fiind posibile in zonele depresionare, producandu-se inghet la sol. Se prognozeaza precipitatii mixte (ploaie, lapovita si ninsoare), acestea fiind insotite de intensificari temporare ale vantului, la nivelul intregii tari.
 
Caracteristici agrometeorologice
Aprovizionarea cu apa in cultura graului de toamna, pe adancimea de sol 0-100 cm, va prezenta valori satisfacatoare pana la apropiate de optim si optime, in cea mai mare parte a tarii. Izolat in nordul si nord-estul Moldovei, precum si in centrul Dobrogei se vor inregistra deficite moderate de umiditate in sol.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Culturile de toamna si speciile pomi-viticole se vor afla in stadiul de repaus vegetativ, in toate regiunile agricole ale tarii. Pe ansamblu, starea de vegetatie a plantelor se va prezenta buna si medie in culturile infiintate in epoca optima, iar in semanaturile tardive, uniformitatea si vigurozitatea plantelor va fi medie si slaba.
 
Culturile de orz si grau de toamna, in funciie de data semanatului, vor inregistra fazele de rasarire, formarea frunzei a treia si infratire (20-100%).
 
Rapita infiintata in perioada optima se va afla in faza de infrunzire (7-13 frunze), in majoritatea zonelor de cultura. La pomii fructiferi si vita de vie se va semnala starea de repaus biologic, la nivelul intregii tari. Lucrarile agricole de sezon (araturi, fertilizari, taieri in vii ?i livezi etc.) vor fi intrerupte temporar in zilele cu precipitatii.
 
Recomandari de specialitate
- Efectuarea controlului biologic in vederea determinarii viabilitatii plantelor la culturile de toamna si a evolu?iei mugurilor de rod la speciile pomi-viticole;
- Lucrari de intretinere (fertilizari cu ingrasaminte organice, taieri) in vii si livezi;
- Administrarea ingrasamintelor minerale pe baza de azot si potasiu la culturile de toamna.

Sursa: INMH

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016