Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Buletin agrometeorologic pentru perioada 19-23 februarie

buletin-agrometeorologic-pentru-perioada-19-23-februarie

Pe ansamblu, in acest interval va predomina un regim termic al aerului normal in cea mai mare parte a tarii.


Temperatura medie diurna a aerului va fi cuprinsa intre -5...6°C, limite apropiate de mediile multianuale, in majoritatea zonelor de cultura. Temperatura maxima a aerului va oscila intre -2…10°C, pe aproape intreg teritoriul.
 
Temperatura minima a aerului se va incadra intre -8...3°C in cea mai mare parte a teritoriului, cele mai scazute valori fiind posibile in zonele depresionare, producandu-se inghet la sol. Se prognozeaza precipitatii mixte (ploaie, lapovita si ninsoare), acestea fiind insotite de intensificari temporare ale vantului, la nivelul intregii tari.
 
Caracteristici agrometeorologice
Aprovizionarea cu apa in cultura graului de toamna, pe adancimea de sol 0-100 cm, va prezenta valori satisfacatoare pana la apropiate de optim si optime, in cea mai mare parte a tarii. Izolat in nordul si nord-estul Moldovei, precum si in centrul Dobrogei se vor inregistra deficite moderate de umiditate in sol.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Trucuri si sfaturi pentru livada ta de vis


Cum sa fiti intotdeauna sigur ca fructele pe care le mancati sunt 100 sanatoase infiintati-va propria dvs mini-livada Consumul regulat de fructe este esential pentru sanatatea dvs Absolut toti medicii si nutritionistii recomanda fructele si dupa cum probabil ati observat orice cura de detoxifiere a organismului orice regim alimentar ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Culturile de toamna si speciile pomi-viticole se vor afla in stadiul de repaus vegetativ, in toate regiunile agricole ale tarii. Pe ansamblu, starea de vegetatie a plantelor se va prezenta buna si medie in culturile infiintate in epoca optima, iar in semanaturile tardive, uniformitatea si vigurozitatea plantelor va fi medie si slaba.
 
Culturile de orz si grau de toamna, in funciie de data semanatului, vor inregistra fazele de rasarire, formarea frunzei a treia si infratire (20-100%).
 
Rapita infiintata in perioada optima se va afla in faza de infrunzire (7-13 frunze), in majoritatea zonelor de cultura. La pomii fructiferi si vita de vie se va semnala starea de repaus biologic, la nivelul intregii tari. Lucrarile agricole de sezon (araturi, fertilizari, taieri in vii şi livezi etc.) vor fi intrerupte temporar in zilele cu precipitatii.
 
Recomandari de specialitate
- Efectuarea controlului biologic in vederea determinarii viabilitatii plantelor la culturile de toamna si a evoluţiei mugurilor de rod la speciile pomi-viticole;
- Lucrari de intretinere (fertilizari cu ingrasaminte organice, taieri) in vii si livezi;
- Administrarea ingrasamintelor minerale pe baza de azot si potasiu la culturile de toamna.

Sursa: INMH

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Buletin agrometeorologic pentru perioada 19-23 februarie
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

clubagricultura.ro

- intrebarea zilei

In cat timp se vor depune declaratiile de cota

Intrebare: Buna ziua! Stiu ca in fiecare an proprietarii de vaci de lapte trebuie sa depuna la APIA declaratia de cota de lapte. L-am auzit pe domnul Ciolos discutand despre reforma politicii agricole comune si as vrea sa stiu daca aveti informatii privind eventuale subventii acordate crescatorilor de vaci in anii urmatori si daca va mai fi obligatorie declaratia privind cota de lapte.

Raspuns: In anul 2015 vor fi retrase cotele de lapte, lucru care nu va fi chiar in spriinul producatorilor de... citeste tot raspunsul aici

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Newsletter gratuit
Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri".



Forum
Jean Carlos spune: Aveti nevoie de un imprumut pentru a incepe afacerea sau pentru a va plati facturile si o finantare corporativa pentru bunuri imobiliare si orice fel de finantare de afaceri ...
16 Ian. 2019 07:54:40
Raspunde la intrebare
Mircea Baran spune: Interesant
15 Ian. 2019 08:48:14
Raspunde la intrebare
Călina george cristian spune: Am intrat pe site Ministerului Agriculturii si nu gasesc unde scrie sprijinul pentru tineri fermieri în valoare de 50 mii de euro!
10 Ian. 2019 22:33:58
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo
clubagricultura.ro

Sunt plante la care semin?ele nu sunt închise in fruct. Semintele se afla la vedere si nu au fruct ...

Partea exteriorara a florii. ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016