Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buletin agrometeorologic pentru perioada 20-26 iulie

buletin-agrometeorologic-pentru-perioada-20-26-iulie

Sub aspect termic, in intervalul 20-26 iulie 2018 va predomina o vreme pe ansamblu normala, dar instabila, in majoritatea regiunilor agricole ale tarii.


Temperatura medie diurna a aerului se va situa intre 18...27°C la nivelul intregii tari, limite apropiate de normele climatologice. Temperatura maxima a aerului va oscila intre 23...33°C, in majoritatea regiunilor.
 
Temperatura minima a aerului va fi cuprinsa intre 12...22°C, in cea mai mare parte a tarii. Se prognozeaza ploi locale cu caracter de aversa, dar si torentiale, insotite de descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si caderi de grindina in cea mai mare parte a zonelor de cultura, iar cantitatile de apa pot fi mai insemnate din punct de vedere agricol.
 
Caracteristici agrometeorologice
In cultura neirigata de porumb, rezerva de umiditate pe adancimea de sol 0-100 cm, va prezenta valori satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in majoritatea zonelor de cultura. Deficite de apa in sol (seceta pedologica moderata si puternica) se vor inregistra izolat in nordul, estul, sud-vestul Dobrogei, estul, sud-estul Moldovei, sudul si nord-estul Munteniei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Ca urmare, ritmurile vegetative la toate culturile agricole vor evolua pe ansamblu normal, pe aproape intreg teritoriul agricol al tarii. La cultura de grau de toamna va fi posibila finalizarea lucrarilor de recoltare in majoritatea regiunilor agricole, iar la culturile intarziate fenologic din zonele nordice si centrale aflate la maturitatea deplina (30-100%) se va continua recoltarea.
 
Floarea-soarelui va parcurge predominant inflorirea si maturitatea ceara (10-100%), cu o stare de vegetatie pe ansamblu buna, respectiv medie si slaba, izolat pe terenurile afectate de seceta pedologica din sud-estul si estul tarii.
 
In functie de data semanatului, cultura de porumb va inregistra cresterea paniculului (50-100%), inflorirea si matasirea (20-100%), precum si maturitatea in lapte si ceara (10-70%) la hibrizii extratimpurii si timpurii, cu o uniformitate si vigurozitate a plantelor buna si medie.
 
La sfecla de zahar vor predomina dezvoltarea aparatului foliar, alungirea/ingrosarea axei hipocotile (70-100%), iar la cartoful pentru consum se vor continua cresterea tuberculilor si vestejirea vrejilor la soiurile de vara, in toate bazinele de cultura.
 
Pomii fructiferi vor parcurge infrunzirea, cresterea/coacerea rodului, dezvoltarea mugurelui terminal si acumularea zaharurilor in fructe la soiurile de consum, precum si recoltarea la cais, piersic, prun, mar si par.
 
In toate podgoriile, la vita de vie se vor semnala cresterea frunzelor/lastarilor/boabelor, iar la soiurile extratimpurii si timpurii de masa, cresterea si izolat, maturarea boabelor. In zilele fara precipitatii, conditiile meteorologice vor fi in general favorabile desfasurarii lucrarilor agricole de sezon.
 
Recomandari de specialitate
-Efectuarea lucrarilor de intretinere la speciile de camp, pomii fructiferi si vita de vie (combaterea bolilor si daunatorilor, fertilizari, erbicidari);
-Recoltarea, transportul si depozitarea produselor agricole de sezon;
-Eliberarea terenurilor de resturile vegetale si efectuarea araturilor.

Sursa: INMH


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016