Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buletin agrometeorologic pentru perioada 20 - 26 martie

buletin-agrometeorologic-pentru-perioada-20-26-martie

Vremea normala sub aspect termic de la inceputul perioadei va intra intr-un proces de incalzire, in majoritatea regiunilor agricole.


Temperatura medie diurna a aerului se va situa intre 2...11°C in primele zile, valori apropiate de mediile multianuale si 5...14°C in restul intervalului, abaterile termice pozitive fiind de 1...5°C, in aproape toata tara. Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre 7...20°C, in cea mai mare parte a zonelor de cultura.
 
Temperatura minima a aerului se va incadra intre -5...9°C, pe intreg teritoriul agricol. Precipitatiile prognozate vor fi predominant sub forma de ploi locale, reduse cantitativ, insotite de intensificari de scurta durata ale vantului, in aproape toate regiunile.
 
Caracteristici agrometeorologice
In cultura graului de toamna, rezerva de umiditate pe profilul de sol 0-100 cm, se va incadra in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime, pe aproape intreg teritoriul agricol. Deficite de apa in sol (seceta pedologica moderata, puternica si izolat extrema) se vor inregistra in estul, local sudul, vestul si centrul tarii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Ca urmare, procesele fiziologice ale culturilor de camp si speciilor pomi-viticole vor evolua in general normal pe suprafetele agricole cu o buna aprovizionare cu apa a solului, iar in depresiunile din centrul si nordul tarii, precum si pe terenurile unde se vor inregistra deficite de umiditate in sol, ritmurile vegetative ale plantelor se vor desfasura lent.
 
Pe ansamblu, starea de vegetatie a speciilor de toamna se va prezenta medie si buna, respectiv medie si slaba la cele intarziate fenologic, precum si pe terenurile afectate de seceta pedologica, in special din estul, sudul, vestul si centrul tarii. Sub aspect fenologic, la cerealierele de toamna (orz si grau) se va definitiva rasarirea (100%), continuandu-se totodata fazele de formare a frunzei a treia si infratire (10-100%).
 
 Cultura de rapita semanata in epoca optima se va afla predominant la infrunzire (7-14 frunze) in majoritatea regiunilor agricole, izolat fiind posibil inceputul alungirii tulpinii (10-20%), indeosebi in zonele de campie.
 
Semintoasele vor parcurge stadiul de repaus vegetativ in aproape toate plantatiile, iar la samburoase se va continua umflarea mugurilor de rod si inmugurirea la soiurile timpurii (cais, piersic).
 
In aproape toate podgoriile, la vita de vie se va putea inregistra faza de „plans”, iar in nordul si centrul tarii se va continua repausul vegetativ. In general, lucrarile agricole specifice acestei perioade (fertilizari faziale la cerealierele de toamna, pregatirea patului germinativ si insamantarea culturilor de primavara din prima urgenta, executarea lucrarilor de intretinere in vii si livezi, etc.) se vor desfasura normal.
 
Recomandari de specialitate
-Controlul vigurozitatii plantelor la speciile de toamna (orz, grau si rapita), precum si a mugurilor de rod la pomii fructiferi si a coardelor la vita de vie;
-Lucrari de intretinere (fertilizari cu ingrasaminte organice, taieri de rodire si regenerare), precum si tratamente fito-sanitare in vii si livezi;
-Fertilizarea cerealierelor de toamna cu ingrasaminte minerale (azotat de amoniu, complexe – NPK);
-Pregatirea patului germinativ in vederea insamantarii culturilor de primavara din prima urgenta (lucerna, mazare, borceag, etc.).

Sursa: INMH
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016