Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buletin agrometeorologic pentru perioada 21-27 august

buletin-agrometeorologic-pentru-perioada-21-27-august

Vremea rece de la inceputul intervalului va intra treptat intr-un proces de incalzire, devenind normala sub aspect termic, in majoritatea regiunilor agricole.


Temperatura medie diurna a aerului va fi cuprinsa intre 12...22°C in prima parte a perioadei, abaterile termice negative fiind de 1...4°C si 15...25°C in restul zilelor, limite apropiate de mediile climatologice. Temperatura maxima a aerului va oscila intre 15...29°C, la nivelul intregii tari. Temperatura minima a aerului se va incadra intre 5...20°C in cea mai mare parte a tarii, valorile cele mai scazute fiind posibile in depresiunile din estul Transilvaniei.
 
Sub aspect pluviometric, se prognozeaza ploi locale sub forma de aversa, insotite de descarcari electrice si intensificari temporare ale vantului, in aproape toate zonele de cultura. Totodata, in prima parte a intervalului, in sud-estul si sud-vestul tarii, cantitatile de apa vor fi mai insemnate din punct de vedere agricol.
 
Caracteristici agrometeorologice
In stratul de sol 0-20 cm (ogor), continutul de apa va inregistra valori scazute si deosebit de scazute, seceta pedologica fiind moderata, puternica si extrema, in Banat, Crisana, Maramures, Oltenia si Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, sud-vestul si local in nordul Transilvaniei, sud-estul, nord-estul si local in estul si centrul Moldovei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Rezerva de umiditate din sol se va incadra in limite satisfacatoare pana la apropiate de optim, pe suprafete extinse din Transilvania, Moldova si estul Munteniei. Continutul de umiditate pe profilul de sol 0-100 cm in cultura de porumb, va prezenta valori scazute (seceta pedologica moderata) si deosebit de scazute (seceta pedologica puternica si extrema), in majoritatea zonelor de cultura.
 
In centrul si local in nord-vestul si sud-estul Transilvaniei, nord-vestul si local in vestul Moldovei, izolat in estul Munteniei, aprovizionarea cu apa a solului se va situa in limite satisfacatoare pana la apropiate de optim.
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Pe fondul regimului hidro-termic favorabil din aer si sol, procesele vegetative ale culturilor de camp se vor desfasura pe ansamblu normal, in majoritatea regiunilor agricole. De asemenea, precipitatiile inregistrate au determinat o imbunatatire a rezervei de apa in stratul de sol 0-20 cm/ogor, astfel lucrarile de pregatire a patului germinativ in vederea insamantarilor din prima epoca (rapita si orz) se vor efectua in general in bune conditii.
 
In functie de data semanatului, floarea-soarelui se va afla la maturitate in ceara (50-100%), maturitate deplina (20-100%), precum si recoltare. Pe majoritatea suprafetelor agricole, la porumb vor predomina fazele de maturitate in lapte (70-100%) si ceara (40-100%), iar la soiuile ajunse la maturitate deplina (10-100%) se vor continua lucrarile de recoltare.
 
Cultura de sfecla de zahar va inregistra fazele de ingrosare a axei hipocotile (70-100%) concomitent cu acumularea zaharului in radacina (20-100%), iar cartoful isi va continua cresterea tuberculilor, uscarea vrejilor, maturitatea tehnologica, precum si inceputul recoltarii la soiurile de sezon.
 
In cea mai mare parte a plantatiilor, la speciile pomicole se vor semnala cresterea si coacerea fructelor, acumularea zaharului si recoltarea esalonata in functie de atingerea maturitatii de consum.
 
Vita de vie se va afla in fazele de crestere si dezvoltare a boabelor, acumularea zaharurilor, coacerea şi recoltarea la soiurile de masa. Ca urmare a precipitatiilor prognozate, lucrarile agricole de sezon vor fi sistate temporar.
 
Recomandari de specialitate  
- Continuarea lucrarilor de recoltare, transport si depozitare la produsele agricole de sezon;  
- Eliberarea terenurilor de resturile vegetale;
- Efectuarea araturilor in vederea insamantarilor de toamna pe terenurile cu o buna aprovizionare cu apa a solului;  
- Lucrari de intretinere la vita de vie si pomii fructiferi.

Sursa: ANM

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016