Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buletin agrometeorologic pentru perioada 21-27 decembrie

buletin-agrometeorologic-pentru-perioada-21-27-decembrie

Sub aspect termic, vremea normala de la inceputul perioadei 21-27 decembrie 2018 va intra intr-un proces de incalzire treptata, in cea mai mare parte a tarii.


Temperatura medie diurna a aerului se va incadra intre -6...4°C in primele zile, limite apropiate de mediile climatologice si -4...8°C in restul intervalului, abaterile termice pozitive fiind de 1...5°C. Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre -3...10°C, pe aproape intreg teritoriul agricol.
 
Temperatura minima a aerului se va situa intre -8...6°C in toata tara, cele mai scazute valori fiind posibile in zonele depresionare, producandu-se inghet la sol. Se prognozeaza precipitatii mixte (ploaie, lapovita si ninsoare), acestea fiind insotite de intensificari temporare ale vantului, in majoritatea regiunilor.
 
Caracteristici agrometeorologice
In cultura graului de toamna, rezerva de apa pe profilul de sol 0-100 cm, va prezenta valori satisfacatoare pana la apropiate de optim si optime, in majoritatea zonelor de cultura. Continutul de umiditate din sol se va incadra in limite scazute (seceta pedologica moderata) si deosebit de scazute (seceta pedologica puternica), in cea mai mare parte a Dobrogei, local in nordul, estul si sud-estul Munteniei, sudul, estul si izolat nordul si nord-estul Moldovei, sudul si centrul Transilvaniei, vestul Crisanei, nord-vestul Banatului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Ca urmare, la speciile de toamna se va mentine stadiul de repaus biologic, in aproape toate regiunile agricole. Totodata, pe fondul temperaturilor minime din aer scazute, aparatul foliar la speciile de rapita, orz si grau de toamna va putea fi afectat prin brunificari si degeraturi ale varfului frunzelor, in special pe terenurile agricole fara strat protector sau cu strat superficial de zapada.
 
Orzul si graul de toamna vor parcurge rasarirea (65-100%) si aparitia frunzei a treia (30-100%), precum si infrunzirea si infratirea (10-100%), la nivelul intregii tari.
 
Culturile de rapita infiintate in epoca optima se vor afla in faza de infrunzire (5-9 frunze), plantele prezentand o uniformitate si vigurozitate pe ansamblu buna si medie. In toate plantatiile pomicole si viticole se va inregistra in continuare starea de repaus vegetativ. Lucrarile agricole specifice (araturi, fertilizari, etc.) se vor putea efectua doar in zilele fara precipitatii.
 
Recomandari de specialitate
-Continuarea verificarii sistematice a viabilitatii plantelor la culturile de toamna si a mugurilor de rod la speciile pomi-viticole;
-Incorporarea gunoiului de grajd in camp si fertilizarea cu ingrasaminte pe baza de fosfor si potasiu.

Sursa: INMH


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016