Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buletin agrometeorologic pentru perioada 23-29 decembrie

buletin-agrometeorologic-pentru-perioada-23-29-decembrie

In prima parte a perioadei 23-29 decembrie 2016 vremea va fi normala din punct de vedere termic, dupa care se va produce o incalzire a vremii, in aproape toata tara.


Temperatura medie diurna a aerului se va situa intre -8...3°C, valori apropiate de mediile multianuale ?i 0...7°C spre sfarsitul intervalului, abaterile termice pozitive fiind de 1…6°C. Temperatura maxima a aerului se va incadra intre -3...10°C, in majoritatea zonelor de cultura.
 
Temperatura minima a aerului va fi cuprinsa intre -13...4°C in cea mai mare parte a tarii, valori mai scazute fiind posibile in zonele depresionare, unde se va produce inghet la sol.
 
Sunt prognozate precipitatii mixte (ploaie, lapovita si ninsoare), acestea fiind insotite de intensificari de scurta durata ale vantului. De asemenea, in zonele joase vor fi conditii de producere a cetii, izolat asociata cu depunere de chiciura.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Caracteristici agrometeorologice
Gradul de aprovizionare cu apa al solului in cultura graului de toamna, pe adancimea de sol 0-100 cm, va prezenta valori satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in cea mai mare parte a zonelor de cultura. In centrul Dobrogei se vor inregistra deficite moderate de umiditate in sol.
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
In conditiile agrometeorologice mentionate, procesele vegetative ale culturilor de toamna se vor desfasura usor mai lent indeosebi in zonele de campie, iar in depresiunile nordice si centrale se va mentine starea de repaus biologic.
 
Uniformitatea si vigurozitatea plantelor va fi pe ansamblu medie si buna in culturile infiintate in perioada optima, respectiv medie si slaba in semanaturile tardive, precum si pe terenurile cu deficite de umiditate in sol din sud-estul tarii.
 
Sub aspect fenologic, orzul si graul de toamna vor parcurge fazele de formare a frunzei a treia (80-100%) si infra?ire (40-100%), iar in culturile tardive vor predomina rasarirea (70-100%) si aparitia frunzei a treia (15-100%).
 
In functie de data semanatului, la cultura de rapita se va semnala predominant dezvoltarea aparatului foliar (5-13 frunze). Speciile pomicole ?i viticole isi vor mentine stadiul de repaus biologic, la nivelul intregii tari.
 
In zilele cu precipitatii, lucrarile agricole de sezon (araturi de toamna, fertilizari, lucrari de intretinere in vii si livezi, etc.) vor fi intrerupte temporar.
 
Recomandari de specialitate
-Finalizarea araturilor adanci de toamna;
-Verificarea sistematica a viabilitatii cerealierelor de toamna si a elementelor de rod la pomii fructiferi si vita de vie;
-Continuarea lucrarilor de arat si administrarea ingrasamintelor organice in plantatiile pomi-viticole.
 
Sursa: ANM

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016