Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buletin agrometeorologic pentru perioada 23 februarie - 1 martie

buletin-agrometeorologic-pentru-perioada-23-februarie-1-martie

Vremea normala sub aspect termic de la inceputul perioadei va intra intr-un proces de racire accentuata, in cea mai mare parte a tarii.


Temperatura medie diurna a aerului va fi cuprinsa intre -5...5°C in prima parte a intervalului, limite apropiate de normele climatologice si -15...3°C in restul zilelor, abaterile termice negative fiind de 1...10°C, in majoritatea zonelor de cultura.
 
Temperatura maxima a aerului va oscila intre -12…8°C, pe aproape intreg teritoriul. Temperatura minima a aerului se va incadra intre -18...3°C in cea mai mare parte a teritoriului, valori mai scazute fiind posibile in zonele depresionare, producandu-se inghet la sol. Se prognozeaza precipitatii predominant sub forma de ninsoare la nivelul intregii tari, acestea fiind insotite de intensificari ale vantului local cu aspect de viscol, indeosebi in regiunile sudice, sud-estice si centrale.
 
Caracteristici agrometeorologice
Rezerva de umiditate pe adancimea de sol 0-100 cm, in cultura graului de toamna, se va situa in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in cea mai mare parte a tarii. Izolat in nordul si nord-estul Moldovei, precum si in centrul Dobrogei, se vor inregistra deficite moderate de apa in sol.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Ca urmare, speciile de rapita, orz si grau de toamna, precum si cele pomi-viticole se vor afla in starea de repaus biologic in toate zonele de cultura. Totodata, temperaturile minime din aer si sol scazute din intervalele cele mai reci, situate sub pragurile biologice critice de rezistenta a plantelor (-10...-15°C), precum si absenta stratului protector de zapada sau a unui strat superficial (sub 10 cm), vor determina ingalbenirea si uscarea frunzelor bazale, precum si brunificarea varfului acestora, indeosebi in culturile infiinÅ£ate tardiv.
 
Cerealierele de toamna (orz si grau) se vor afla in fazele de rasarire, formare a frunzei a treia si infratire (25-100%), cu o stare de vegetatie a plantelor in general buna si medie.
 
Cultura de rapita isi va continua infrunzirea la nivelul intregii tari, uniformitatea si vigurozitatea fiind pe ansamblu medie si slaba. Speciile pomi-viticole vor parcurge starea de repaus vegetativ, in toate plantatiile. In conditiile agrometeorologice mentionate, lucrarile agricole specifice acestei perioade (araturi, fertilizari, lucrari de intretinere in plantatiile pomi-viticole) se vor desfasura cu dificultate.
 
Recomandari de specialitate
- Continuarea efectuarii controlului biologic pentru determinarea vigurozitatii plantelor la speciile de toamna (orz, grau si rapita), precum si a evolutiei mugurilor de rod la pomii-fructiferi si vita de vie.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016