Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buletin agrometeorologic pentru perioada 24-30 octombrie

buletin-agrometeorologic-pentru-perioada-24-30-octombrie

Sub aspect termic, vremea normala de la inceputul perioadei va intra intr-un proces de incalzire treptata, pe aproape intreg teritoriul.


Temperatura medie diurna a aerului se va situa intre 3...12°C in primele zile, limite apropiate de mediile climatologice si 6...19°C spre sfarsitul intervalului, abaterile termice pozitive fiind de 1...8°C, in majoritatea regiunilor agricole.
 
Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre 6...25°C, in aproape toate zonele de cultura. Temperatura minima a aerului se va incadra intre 0...13°C la nivelul intregii tari, cele mai scazute valori fiind posibile in zonele depresionare. Temperatura medie diurna a solului la adancimile de 5 si 10 cm va oscila intre 6...18°C, optima parcurgerii proceselor vegetative ale culturilor de toamna semanate pana la aceasta data.
 
Se prognozeaza ploi locale, insotite de intensificari temporare ale vantului in majoritatea zonelor de cultura, iar izolat, in prima parte a intervalului se pot inregistra cantitati de apa mai insemnate din punct de vedere agricol.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Caracteristici agrometeorologice
In cultura graului de toamna, continutul de umiditate pe profilul de sol 0-20 cm va prezenta valori scazute (seceta pedologica moderata) si deosebit de scazute (seceta pedologica puternica si extrema), pe aproape intreg teritoriul agricol. Rezerva de apa din sol se va incadra in limite satisfacatoare, izolat in nordul Olteniei si centrul Transilvaniei.
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Ca urmare, pe suprafetele agricole unde se vor mentine deficite de apǎ in stratul arabil al solului, lucrǎrile de pregǎtire a patului germinativ, precum si desfǎsurarea primelor faze de vegetatie (germinare, rasarire si aparitia primelor frunze) se vor desfasura in continuare cu dificultate.
 
Cerealierele de toamnǎ (orz si grau) se vor afla la germinare si rǎsǎrire (10-100%), in special pe suprafetele agricole cu o bunǎ aprovizionare cu apǎ a solului.
 
Uniformitatea si vigurozitatea culturilor se va prezenta medie si slabǎ in semǎnǎturile tardive si pe terenurile afectate de seceta pedologicǎ. Rapita, in functie de data semǎnatului, va inregistra fazele de germinare, rǎsǎrire si aparitia primelor frunze (10-100%), cu o stare de vegetatie a plantelor in general medie si buna, respectiv medie si slaba pe arealele agricole unde se vor mentine deficite de umiditate in sol.
 
La sfecla de zahar ajunsǎ la maturitatea tehnologica se vor continua lucrǎrile de recoltare, in majoritatea bazinelor specializate. In toate plantatiile, speciile pomicole si viticole vor parcurge predominant maturarea lemnului, ingǎlbenirea si cǎderea fiziologicǎ a frunzelor, precum si recoltarea fructelor, atat pentru consum, cat si pentru industrializare.
 
In conditiile agrometeorologice mentionate, lucrarile agricole de toamnǎ (recoltare, transport si depozitare, eliberarea terenurilor de resturile vegetale, araturi, pregǎtirea patului germinativ, semǎnat, etc) se vor desfasura pe ansamblu in conditii bune, exceptand zilele cu precipitatii.
 
Recomandari de specialitate
-Continuarea si chiar finalizarea lucrǎrilor de recoltare, transport si depozitare ale produselor agricole de sezon;
-Eliberarea terenurilor de resturile vegetale;
-Efectuarea arǎturilor adanci de toamna;
-Urgentarea pregatirii patului germinativ in vederea efectuarii semǎnaturilor de toamnǎ, in special pe suprafetele agricole cu o aprovizionare satisfacatoare cu apǎ a solului.

Sursa: INMH

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016