Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buletin agrometeorologic pentru perioada 26 octombrie - 1 noiembrie

buletin-agrometeorologic-pentru-perioada-26-octombrie-1-noiembrie

Sub aspect termic, intervalul se va caracteriza printr-un regim termic al aerului in general normal, la nivelul intregii tari.


Temperatura medie diurna a aerului se va situa intre 1...12°C, valori apropiate de mediile multianuale, in majoritatea zonelor de cultura. Temperatura maxima a aerului se va incadra intre 5...15°C, pe aproape intreg teritoriul agricol.
 
Temperatura minima a aerului va fi cuprinsa intre -4...10°C in cea mai mare parte a tarii, posibil mai scazute in zonele depresionare, unde izolat vor fi conditii de producere a brumei.
 
Temperatura medie diurna a solului la adancimile de 5 si 10 cm va oscila intre 5...12°C in toate regiunile agricole, in general optima desfasurarii primelor faze de vegetatie (germinare, rasarire si formarea primelor frunze) la culturile de toamna semanate in epoca optima.
 
Se prognozeaza precipitatii sub forma de ploi locale, insotite de intensificari temporare ale vantului, in aproape toate regiunile agricole. In prima parte a perioadei, cantitatile de apa pot depasi local 10-15 l/mp si izolat 20-25 l/mp, indeosebi in centrul, estul si sud-estul tarii.  

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Caracteristici agrometeorologice
Rezerva de umiditate in stratul de sol 0-20 cm (ogor) va prezenta valori satisfacatoare, apropiate de optim si optime, pe aproape intreg teritoriul agricol al tarii. Excese usoare de apa in sol se vor inregistra izolat in sudul Moldovei.
 
Continutul de umiditate din sol se incadreaza in limite scazute (seceta pedologica moderata si puternica) in centrul si sudul Dobrogei, izolat in sudul Munteniei si vestul Crisanei.
 
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
In aceste conditii, procesele de crestere si dezvoltare ale culturilor de toamna (rapita, orz şi grau) vor avea in general o evolutie normala, exceptand zonele depresionare din centrul si nordul tarii, unde acestea vor fi incetinite temporar.
 
Orzul si graul de toamna semanate in perioada optima vor inregistra fazele de germinare (50-100%), rasarire (20-100%) si aparitia primelor frunze (10-60%) in majoritatea regiunilor, cu o uniformitate si vigurozitate a culturilor pe ansamblu buna si medie.
 
In semanaturile efectuate in luna septembrie, rapita va parcurge predominant infrunzirea (3-7 frunze), iar pe suprafetele infiintate in afara epocii se vor semnala rasarirea (10-100%) si formarea primelor frunze adevarate.
 
La sfecla de zahar din Transilvania si Moldova se vor continua si chiar finaliza lucrarile de recoltare. In toate plantatiile, speciile pomi-viticole vor parcurge in bune conditii maturarea lemnului (30-50%) si ingalbenirea/caderea fiziologica a frunzelor (10-100%), iar la soiurile de sezon se va definitiva recoltarea.
 
In zilele fara precipitatii, lucrarile agricole de recoltare, eliberare a terenurilor de resturile vegetale, pregatire a patului germinativ, semanat, etc. se vor desfasura in conditii relativ bune.
 
Recomandari de specialitate
- Eliberarea terenurilor de resturile vegetale si efectuarea araturilor adanci de toamna;
- Urgentarea lucrarilor de pregatire a patului germinativ si a semanatului la graul de toamna pe ultimele suprafete;
- Aplicarea ingrasamintelor minerale complexe la culturile de toamna infiintate in epoca optima;
- Finalizarea lucrarilor de recoltare, transport si depozitare;
- Efectuarea lucrarilor de intretinere (tratamente fito-sanitare, taieri de intretinere, araturi, etc.) in plantatiile pomi-viticole.

Sursa:ANM
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016