Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buletin agrometeorologic pentru perioada 27 noiembrie - 3 decembrie

buletin-agrometeorologic-pentru-perioada-27-noiembrie-3-decembrie

Perioada se va caracteriza printr-un regim termic al aerului in general normal, in majoritatea regiunilor agricole ale tarii.


Temperatura medie diurna a aerului va oscila intre -2...9°C, valori apropiate de normele climatologice, in aproape toata tara. Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre -1...11°C, la nivelul intregii tari. Temperatura minima a aerului se va incadra intre -4...9°C, in majoritatea zonelor de cultura.
 
Se prognozeaza precipitatii sub forma de ploaie, dar si mixte (ploaie, lapovita si ninsoare) in cea mai mare parte a tarii. In primele zile ale intervalului cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp si izolat 50 l/mp, in special in sudul tarii. In majoritatea regiunilor, vantul va prezenta intensificari de scurta durata.
 
Caracteristici agrometeorologice
Rezerva de umiditate pe adancimea de sol 0-50 cm, in cultura graului de toamna, va prezenta valori satisfacatoare si apropiate de optim, pe aproape intreg teritoriul agricol al tarii. Pe suprafete extinse din Moldova, sud-vestul, sudul si local in centrul Transilvaniei, se vor inregistra deficite de apa in sol, seceta pedologica fiind moderata si izolat puternica.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Pe fondul regimului hidro-termic din aer si sol favorabil, ritmurile vegetative ale culturilor de toamna vor evolua pe ansamblu normal, in aproape toata tara. Culturile de orz si grau de toamna isi vor continua fazele de rasarire, aparitia frunzei a treia si infratire (10-100%), in cea mai mare parte a regiunilor agricole.
 
Starea de vegetatie a plantelor se va mentine buna si medie in semanaturile efectuate in epoca optima. In functie de data semanatului, rapita isi va definitiva rasarirea (80-100%), continuandu-se totodata infrunzirea (6-14 frunze) la nivelul intregii tari, uniformitatea si vigurozitatea culturilor prezentandu-se in general buna si medie.
 
Speciile pomi-viticole se vor afla la maturarea lemnului/coardelor, ingalbenirea/caderea masiva a frunzelor, precum si in faza de repaus fiziologic. In zilele cu precipitatii, lucrarile agricole specifice de sezon (eliberarea terenurilor de resturile vegetale, araturi de toamna, fertilizari, etc) vor fi sistate temporar.
 
Recomandari de specialitate
- Finalizarea araturilor adanci de toamna;
- Verificarea sistematica a viabilitatii plantelor la cerealierele de toamna;
- Aplicarea ingrasamintelor minerale pe baza de fosfor si potasiu la culturile de toamnĒŽ semanate in epoca optima;
- Lucrari de intretinere in plantatiile pomi-viticole.
 
Sursa: ANM

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016