Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buletin agrometeorologic pentru perioada 27 - 31 martie

buletin-agrometeorologic-pentru-perioada-27-31martie

Perioada se va caracteriza printr-o vreme in general normala din punct de vedere termic, la nivelul intregii tari.


Temperatura medie diurna a aerului se va incadra intre 0...12°C, limite apropiate de mediile multianuale, pe aproape intreg teritoriul agricol. Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre 5...18°C, in aproape toata tara.
 
Temperatura minima a aerului se va situa intre -5...7°C in majoritatea zonelor de cultura, cele mai scazute valori inregistrandu-se in estul Transilvaniei, unde izolat vor fi conditii de producere a brumei. Temperatura medie diurna a solului la adancimea de 5 cm va oscila intre 5...12°C, valori optime pregatirii patului germinativ, precum si continuarii lucrarilor de semanat la culturile de primavara din prima epoca.
 
Se intrevad ploi locale in cea mai mare parte a regiunilor agricole, dar si mixte (ploaie, lapovita si ninsoare) in nordul si centrul tarii, acestea fiind insotite de intensificari temporare ale vantului.  
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Caracteristici agrometeorologice
In cultura graului de toamna, continutul de umiditate pe profilul de sol 0-100 cm se va incadra in limite scazute (seceta pedologica moderata) si local deosebit de scazute (seceta pedologica puternica) in Banat, Dobrogea, cea mai mare parte a Transilvaniei si Olteniei, jumatatea de sud a Crisanei, vestul si izolat in nordul si estul Munteniei, nordul, vestul, centrul si estul Moldovei.
 
Aprovizionarea cu apa a solului va inregistra valori satisfacatoare in Maramures, pe suprafete extinse din Muntenia si Moldova, nordul Crisanei si al Transilvaniei, izolat in sudul Olteniei.
 
Rezerva de umiditate in stratul de sol 0-20 cm (ogor), se va situa in limite satisfacatoare si izolat apropiate de optim, in majoritatea regiunilor agricole ale tarii. Deficite de apa in sol (seceta pedologica moderata si izolat puternica) se vor inregistra in Banat, cea mai mare parte a Transilvaniei si a Dobrogei, jumatatea de nord a Olteniei, sudul Crisanei, nord-vestul, centrul, local nordul si estul Munteniei, sud-estul Moldovei.
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
In conditiile agrometeorologice mentionate, ritmurile de crestere si dezvoltare ale cerealierelor de toamna (orz si grau) se vor desfasura pe ansamblu normal in cea mai mare parte a zonelor agricole. De asemenea, in nordul Moldovei si estul Transilvaniei, procesele biologice ale plantelor vor evolua mai lent. 

Sursa: INMH

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016