Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buletin agrometeorologic pentru perioada 28 octombrie-3 noiembrie

buletin-agrometeorologic-pentru-perioada-28-octombrie-3-noiembrie

In primele zile ale intervalului va predomina o vreme mai rece decat in mod obisnuit, dupa care, spre sfarsitul perioadei se va produce o incalzire treptata in evolutia regimului termic, acesta devenind normal, in aproape toata tara.


Temperatura medie diurna a aerului se va incadra intre -3...10°C la inceputul intervalului, abaterile termice negative fiind de 1...8°C şi 3...11°C in restul zilelor, limite apropiate de mediile multianuale.
 
Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre 3...15°C, la scara intregii tari.Temperatura minima a aerului se va situa intre -9...8°C, in majoritatea regiunilor agricole, valorile cele mai scazute fiind posibile in depresiunile din nordul Moldovei si estul Transilvaniei, unde izolat vor fi conditii de producere a brumei si inghetului la suprafata solului.
 
Temperatura medie diurna a solului la adancimea de 10 cm va oscila intre 4...14°C indeosebi in zonele de campie, optima pentru desfasurarea proceselor de germinare, rasarire si infrunzire la culturile de toamna infiintate pana la aceasta data.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Se prognozeaza precipitatii sub forma de ploi locale, dar si mixte (ploaie, lapovita si ninsoare), nesemnificative din punct de vedere agricol, acestea fiind insotite de intensificari temporare ale vantului, indeosebi in jumatatea sudica a tarii.
 
Caracteristici agrometeorologice
Aprovizionarea cu apa in stratul de sol 0-20 cm/ogor va prezenta valori satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in majoritatea regiunilor agricole ale tarii.
 
In cea mai mare parte a Dobrogei, estul Munteniei, sud-estul si izolat in sud-vestul Moldovei, sud-vestul Transilvaniei, se vor inregistra deficite de umiditate in sol (seceta pedologica moderata si izolat puternica).
 
Starea de vegetaţie a culturilor agricole
In conditile agrometeorologice mentionate, pe fondul regimului termic din aer si sol mai scazut decat in mod obisnuit de la inceputul intervalului, ritmurile vegetative la speciile de toamna se vor desfasura usor mai lent in majoritatea zonelor de cultura, iar in depresiunile nordice si centrale, procesele de crestere si dezvoltare vor fi stanjenite si chiar stagnate temporar.
 
Sub aspect fenologic, orzul si graul de toamna vor parcurge fazele de germinare (40-100%) si rasarire (10-100%), precum si infrunzirea (10-40%), in cea mai mare parte a teritoriului agricol.
 
Cultura de rapita infiintata in epoca optima se va afla la germinare (50-100%), rasarire (10-100%) si infrunzire (4-14 frunze), indeosebi in sudul si sud-estul ţarii.
 
Hibrizi semitardivi si tardivi de porumb se vor recolta de pe ultimele suprafete. La sfecla de zahar ajunsa la maturitatea tehnologica se vor putea finaliza lucrarilede recoltare.
 
In majoritatea plantatiilor, speciile pomi-viticole vor inregistra procesele de maturare a lemnului/coardelor, ingalbenirea/caderea frunzelor, precum si recoltarea la soiurile tardive.
 
In zilele fara precipitatii, lucrarile agricole de sezon se vor putea desfasura pe ansamblu in conditii bune.
 
Recomandari de specialitate
-Urgentarea lucrarilor de eliberare a suprafetelor agricole de resturile vegetale si continuarea efectuarii araturilor adanci de toamna;
-Continuarea pregatirii patului germinativ si semanatului la graul de toamna;
-Finalizarea lucrarilor de recoltare, transport si depozitare a produselor agricole de pe ultimele suprafete.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016