Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buletin agrometeorologic pentru perioada 31 august-6 septembrie

buletin-agrometeorologic-pentru-perioada-31-august-6-septembrie

Vremea normala de la inceputul perioadei va intra intr-un proces de incalzire, in toata tara.


Temperatura medie diurna a aerului se va situa intre 13...24°C, in primele zile, valori apropiate de mediile multianuale si 15...27°C, spre sfarsitul intervalului, abaterile termice pozitive fiind de 1...7°C, la nivelul intregii tari. 

Temperatura maxima a aerului va oscila intre 22...32°C, in aproape toate zonele de cultura. Temperatura minima a aerului va fi cuprinsa intre 4...21°C, valorile mai scazute fiind posibile in zonele depresionare.
 
Se prognozeaza ploi locale sub forma de aversa, acestea fiind insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, in majoritatea regiunilor agricole.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Caracteristici agrometeorologice
Continutul de apa in stratul de sol 0-20 cm va prezenta valori scazute (seceta pedologica moderata) si deosebit de scazute (seceta pedologica puternica si extrema), in Dobrogea, Crisana, cea mai mare parte a Munteniei, Olteniei, Maramuresului, Moldovei, local in nord-vestul Banatului, sudul Transilvaniei.
 
Pe suprafete extinse din Transilvania, Banat, local in centrul, sud-vestul, estul si nord-vestul Moldovei, nord-vestul Olteniei, nord-vestul si nordul Munteniei, estul Maramuresului, aprovizionarea cu apa a solului se va situa in limite satisfacatoare pana la apropiate de optim.
 
Rezerva de umiditate pe adancimea de sol 0-100 cm, in cultura neirigata de porumb, se va incadra in limite scazute si deosebit de scazute, seceta pedologica fiind moderata, puternica si extrema in Dobrogea, Crisana, pe suprafete agricole extinse din Muntenia, Oltenia, Maramures, nord-estul, centrul, estul si izolat in sud-estul Moldovei, nord-vestul Banatului.
 
Gradul de aprovizionare cu apa a solului va inregistra valori satisfacatoare si izolat apropiate de optim in Transilvania, cea mai mare parte a Banatului, nord-vestul Olteniei, local in centrul, sud-vestul, nord-vestul si estul Moldovei, nord-vestul si nordul Munteniei.
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Pe suprafetele agricole unde se va mentine fenomenul de seceta pedologica cu diferite grade de intensitate, procesele de coacere si maturare la culturile agricole vor fi in continuare stanjenite.
 
De asemenea, lucrarile de pregatire a patului germinativ in vederea insamantarilor din prima epoca (rapita si orz) se vor efectua cu dificultate, in special pe terenurile cu deficite de umiditate in sol. Cultura de porumb se va afla la maturitatea in ceara (40-100%) in cea mai mare parte a teritoriului agricol, iar in jumatatea de sud a tarii se va inregistra maturitatea deplina (10-100%), declansandu-se totodata recoltarea la hibrizii timpurii.
 
Pe majoritatea suprafetelor agricole, floarea-soarelui va parcurge maturitatea ceara (70-100%) şi deplina (50-100%), extinzandu-se de asemenea suprafetele recoltate indeosebi in sudul si vestul tarii.
 
Sfecla de zahar isi va continua in bune conditii ingrosarea axei hipocotile, concomitent cu acumularea zaharului in radacini, in toate bazinele specializate. La cartof vor predomina cresterea tuberculilor, uscarea vrejilor, maturitatea tehnologica si recoltarea la soiurile semitardive si tardive.
 
In cea mai mare parte a plantatiilor, pomii fructiferi si vita de vie se vor afla predominant in fazele de crestere si coacere a fructelor/boabelor, acumularea zaharului, precum si recoltare la soiurile de consum.
 
Conditiile meteorologice prognozate vor fi favorabile desfasurarii lucrarilor agricole din camp (eliberarea terenurilor de resturile vegetale, araturi, pregatirea terenului pentru campania de toamna, etc.), in aproape toata tara.
 
Recomandari de specialitate
- Eliberarea suprafetelor agricole de resturile vegetale;
- Pregatirea terenurilor in vederea insamantarii cerealierelor de toamna, in special pe arealele agricole cu o buna aprovizionare cu apa a solului;
- Efectuarea lucrarilor de recoltare la culturile prasitoare si pomi-viticole.

Sursa: ANM

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016