Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Buletin agrometeorologic pentru perioada 5-9 februarie

buletin-agrometeorologic-pentru-perioada-5-9-februarie

In aceasta perioada va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decat in mod normal, in aproape toate regiunile agricole.


Temperatura medie diurna a aerului va fi cuprinsa intre -6...14°C, abaterile termice pozitive fiind de 1...12°C, in majoritatea zonelor de cultura. Temperatura maxima a aerului va oscila intre -2…16°C, pe aproape intreg teritoriul.
 
Temperatura minima a aerului se va incadra intre -11...11°C in cea mai mare parte a teritoriului, cele mai scazute valori fiind posibile in zonele depresionare, producandu-se inghet la sol.
 
Se prognozeaza precipitatii sub forma de ploi locale, dar si mixte (ploaie, lapovita si ninsoare), insotite de intensificari temporare ale vantului, in majoritatea regiunilor. De asemenea, izolat la inceputul intervalului cantitatile de apa pot fi mai insemnate cantitativ.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon


Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...

Oferta Speciala
valabila 48h

Caracteristici agrometeorologice
Rezerva de apa in cultura graului de toamna pe profilul de sol 0-100 cm, va prezenta valori satisfacatoare, apropiate de optim si optime, pe intreg teritoriul agricol. Izolat in nordul, nord-estul Moldovei si centrul Dobrogei se vor inregistra deficite moderate de umiditate in sol.
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Regimul termic favorabil din aer va determina o evolutie lenta a proceselor de crestere si dezvoltare la speciile de toamna, indeosebi in jumatatea de sud a tarii. De asemenea, in restul zonelor agricole se va semnala in continuare starea de repaus vegetativ.
 
Orzul si graul de toamna vor parcurge rasarirea, aparitia frunzei a treia si infratirea (25-100%), in cea mai mare parte a tarii. Sub aspect fenologic, rapita aflata la infrunzire (6-11 frunze) va prezenta o stare de vegetatie in general buna si medie, respectiv medie si slaba in culturile infiintate in afara epocii optime.
 
Speciile pomicole si viticole vor inregistra in continuare starea de repaus biologic, la nivelul intregii tari. Lucrarile agricole specifice se vor efectua in general normal, in aproape toate regiunile agricole ale tarii, exceptand zilele cu precipitatii.
 
Recomandari de specialitate
- Continuarea efectuarii controlului biologic sistematic pentru determinarea viabilitatii plantelor la culturile de toamna si a elementelor de rod la speciile pomi-viticole;
- Aplicarea ingrasamintelor pe baza de azot la culturile de toamna, precum si a celor organice in vii si livezi.

Sursa: INMH

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Buletin agrometeorologic pentru perioada 5-9 februarie
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

clubagricultura.ro

- intrebarea zilei

Sol nisipos

Intrebare: Care este umiditatea optima la care se poate realiza o aratura buna in cazul unui sol nisipos?

Raspuns: Pe solurile nisipoase si nisipo-lutoase se poate realiza o aratura buna cu o stare de umiditate care... citeste tot raspunsul aici

Comentarii
Comentarii0 comentarii



Ultima ora

Newsletter gratuit
Agricultura cu profit - 7 Idei de Afaceri in Agricultura pentru 2018

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Agricultura cu profit - 7 Idei de Afaceri in Agricultura pentru 2018".



Forum
Elena Ioana Andreea spune: My name is Elena Ioana Andreea and i am from Iași in Romania i just received my loan from Patricia Kingsman loan company right now and i have heard about this company and i thought it was a fake...
15 Iun. 2018 01:04:32
Raspunde la intrebare
Veronica Rose Holly spune: Patricia Dumnezeu vă va binecuvânta și compania voastră Numele meu este Veronica Rose Holly. Sunt din București România nu am nimic de spus pe nimeni care are nevoie de un împrumut adevărat...
15 Iun. 2018 01:04:18
Raspunde la intrebare
Bordieanu Andrei Vasilache spune: Mă numesc Bordieanu Andrei Vasilache și sunt din România și locuiesc într-un mic oraș din Brăila. Au fost în căutarea unui împrumut online, deoarece nu pot obține un împrumut de la banca...
15 Iun. 2018 01:04:04
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo
clubagricultura.ro

Sunt plante la care semin?ele nu sunt închise in fruct. Semintele se afla la vedere si nu au fruct ...

Piesa la plugurile perfectionate, cu ajutorul careia se rastoarna brazdele. ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Agricultura cu profit - 7 Idei de Afaceri in Agricultura pentru 2018


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Agricultura cu profit - 7 Idei de Afaceri in Agricultura pentru 2018" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016