Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buletin agrometeorologic pentru perioada 6-12 iunie

buletin-agrometeorologic-pentru-perioada-6-12-iunie

Vremea calda sub aspect termic de la inceputul intervalului 6-12 iunie 2018 va intra intr-un proces de racire treptata, pe aproape intreg teritoriul agricol al tarii.


Temperatura medie diurna a aerului se va situa intre 17...28°C in prima parte a perioadei, abaterile termice pozitive fiind de 1...4°C si 15...26°C in restul zilelor, limite apropiate de mediile multianuale, la nivelul intregii tari.
 
Temperatura maxima a aerului va oscila intre 21...33°C, in majoritatea regiunilor agricole. Temperatura minima a aerului va fi cuprinsa intre 9...22°C, cele mai scazute valori fiind posibile in zonele depresionare. Instabilitatea atmosferica se va manifesta prin ploi sub forma de aversa, dar si torentiale, fiind insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.
 
Totodata, cantitatile de apa prognozate pot fi mai insemnate din punct de vedere agricol, iar local vor fi conditii de producere a grindinei.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Caracteristici agrometeorologice
Rezerva de umiditate accesibila plantelor de porumb pe adancimea de sol 0-100 cm, va prezenta valori satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in aproape toata tara, cu exceptia unor suprafete agricole din sud-estul tarii, unde se vor inregistra deficite de apa in sol (seceta pedologica moderata si izolat puternica).
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Pe fondul regimului hidro-termic favorabil din aer si sol, ritmurile vegetative ale culturilor agricole vor evolua normal pe majoritatea suprafetelor agricole. Pe terenurile cu o buna aprovizionare cu apa a solului, la speciile prasitoare aflate in perioada consumului maxim fata de apa, procesele de crestere si dezvoltare vor fi mai intense, indeosebi in zonele de campie.
 
In cea mai mare parte a zonelor de cultura, la orzul de toamna se vor finaliza lucrarile de recoltare. In functie de data semanatului, la graul de toamna se vor continua maturitatea in ceara si deplina (30-100%), precum si recoltarea, la nivelul intregii tari.
 
Cultura de rapita din aproape toate zonele de cultura se va recolta pe ultimele suprafete agricole. La floarea-soarelui se vor continua formarea si cresterea capitulului (60-100%), inflorirea (30-100%), precum si inceputul maturitatii ceara (10-30%) in semanaturile efectuate in epoca optima.
 
Porumbul va parcurge dezvoltarea aparatului foliar si formarea paniculului (40-100%), precum si inflorirea/matasirea (10-100%) la hibrizii timpurii si extratimpurii. In principalele bazine de cultura, sfecla de zahar se va afla predominant la infrunzire si alungirea/ingrosarea axei hipocotile (60-100%).
 
In functie de data plantatului si precocitatea hibridului, cartoful va parcurge formarea/cre?terea lastarilor si inflorirea (40-100%), precum si cresterea tuberculilor (10-100%) la soiurile de vara. La pomii fructiferi, predominante vor fi fazele de crestere/dezvoltare a rodului, iar la soiurile timpurii de cires, visin, cais ?i prun se vor continua lucrarile de recoltare.
 
In majoritatea plantatiilor, vita de vie va inregistra cresterea lastarilor si dezvoltarea intensa a boabelor. In zilele fara precipitatii, lucr?rile agricole in camp (fertiliz?ri, erbicid?ri, prasile manuale/mecanice, tratamente fito-sanitare, recoltare etc.) se vor desfasura in general normal.
 
Recomandari de specialitate
- Lucrari de intretinere la speciile prasitoare (prasile mecanice/manuale, erbicidari, fertilizari);
- Combaterea bolilor si daunatorilor prin aplicarea de tratamente fito-sanitare la culturile de camp si pomi-viticole;
- Efectuarea lucrarilor de recoltare, transport si depozitare a fructelor si cerealierelor de toamna;
- Eliberarea terenurilor de resturile vegetale.

Sursa: INMH

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016