Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buletin agrometeorologic pentru perioada 8-14 iulie

buletin-agrometeorologic-pentru-perioada-8-14-iulie

Pe ansamblu, intervalul 8-14 iulie 2016 se va caracteriza printr-o vreme normala sub aspect termic in primele zile, dupa care, va intra intr-un proces de incalzire treptata, pe aproape intreg teritoriul agricol al tarii.


Temperaturile medii diurne ale aerului vor oscila intre 14...27°C in prima parte a intervalului, valori apropiate de mediile multianuale ?i 20...29°C in restul perioadei, mai ridicate cu 1...5°C comparativ cu normele climatologice, in majoritatea regiunilor agricole.
 
Temperaturile minime ale aerului vor fi cuprinse intre 5...22°C, in aproape toata ?ara. Temperaturile maxime ale aerului se vor incadra intre 22...35°C, la nivelul intregii ?ari. Se prognozeaza ploi locale cu caracter de aversa, insotite de descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si izolat de caderi de grindina.
 
Cantitati de precipitatii insemnate din punct de vedere agricol se vor inregistra la inceputul perioadei, indeosebi in nordul, nord-estul si centrul tarii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Caracteristici agrometeorologice
Aprovizionarea cu apa accesibila plantelor de porumb in stratul de sol 0-100 cm, va prezenta valori satisfacatoare pana la apropiate de optim si optime, in aproape toate zonele de cultura ale tarii. Pe suprafete agricole extinse din Dobrogea, sud-estul si local in sudul si estul Munteniei, nord-estul Moldovei, se vor inregistra deficite moderate de umiditate in sol.
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
In general, conditiile agrometeorologice prognozate vor fi favorabile pentru desfasurarea proceselor de crestere si dezvoltare la speciile prasitoare si pomi-viticole, in cea mai mare parte a regiunilor agricole.
 
 
Starea de vegetatie a culturilor se va prezenta in general buna si medie, respectiv medie si slaba in semanaturile efectuate tardiv si pe suprafetele agricole cu deficite moderate de umiditate in sol din sudul si sud-estul tarii.
 
La culturile de orz de toamna aflate la maturitatea tehnologica se vor extinde lucrarile de recoltare, la nivelul intregii tari. In functie de data semanatului, graul de toamna va parcurge maturitatea in ceara ?i deplina (20-100%) pe aproape intreg teritoriul agricol, continuandu-se recoltarea in aproape toata tara.
 
Cultura de rapita se va afla predominant la maturitate deplina (30-100%) si recoltare, pe intreg teritoriul agricol. La floarea-soarelui se va inregistra formarea capitulului si inflorirea (10-100%) in majoritatea zonelor de cultura, iar pe unele suprafete din sudul tarii se va putea declansa maturitatea in ceara (10-25%).
 
Porumbul, in func?ie de data infiintarii culturii, precocitatea hibridului si agrotehnica aplicata se va afla in fazele de infrunzire (10-20 frunze) si aparitia paniculului (30-100%) in cea mai mare parte a regiunilor, precum si inflorirea paniculului ?i matasire (10-100%) la hibrizii extratimpurii si timpurii din zonele de campie.
 
In principalele bazine de cultura, sfecla de zahar isi va continua dezvoltarea aparatului foliar si alungirea/ingrosarea axei hipocotile (40-100%). Cartoful pentru consum va parcurge tuberizarea ?i inflorirea (50-100%), precum si vestejirea vrejilor (10-60%) si inceputul maturitatii tehnologice la soiurile de vara.
 
La speciile de samburoase si semintoase vor predomina fazele de crestere a rodului si infrunzirea in aproape toate plantatiile pomicole, iar la soiurile de cires, visin, cais si piersic aflate la maturitatea deplina se vor extinde lucrarile de recoltare.
 
Vita de vie va parcurge infrunzirea, cresterea lastarilor si formarea/dezvoltarea boabelor, in majoritatea podgoriilor. Conditiile agrometeorologice vor fi favorabile efectuarii lucrarilor agricole de sezon (recoltare, erbicidari, fertilizari, pra?ile manuale, tratamente fito-sanitare, eliberarea terenurilor de resturile vegetale, etc) cu exceptia zilelor cu precipitatii.

Recomandari de specialitate
- Efectuarea tratamentelor fito-sanitare la culturile agricole, pomi fructiferi si vi?a de vie;
- Combaterea buruienilor prin erbicidari si prasile manuale;
- Continuarea lucrarilor de recoltare, transport si depozitare la cerealierele de toamna si fructele de sezon;
- Eliberarea terenurilor de resturile vegetale.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016