Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buletin agrometeorologic pentru perioada 9-15 ianuarie

buletin-agrometeorologic-pentru-perioada-9-15-ianuarie

Perioada se va caracteriza printr-o vreme normala sub aspect termic, in cea mai mare parte a tarii.


Temperatura medie diurna a aerului se va incadra intre -10...4°C, limite apropiate de mediile multianuale, in toate zonele de cultura. Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre -6...6°C, pe aproape intreg teritoriul agricol.
 
Temperatura minima a aerului se va situa intre -14...2°C la nivelul intregii tari, cele mai scazute valori fiind posibile in zonele depresionare, producandu-se inghet la sol.
 
Se prognozeaza precipitatii predominant sub forma de ninsoare in majoritatea regiunilor, dar si mixte (ploaie, lapovita si ninsoare), indeosebi in sud-estul tarii, acestea fiind insotite de intensificari temporare ale vantului. Local, se pot inregistra cantitati de apa mai insemnate din punct de vedere agricol.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Caracteristici agrometeorologice
Rezerva de umiditate pe profilul de sol 0-100 cm, in cultura graului de toamna, va prezenta valori satisfacatoare pana la apropiate de optim si optime, in cea mai mare parte a regiunilor agricole. Deficite de apa in sol (seceta pedologica moderata si puternica), se vor inregistra local in sud-estul, estul si sudul tarii.
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
In conditiile agrometeorologice prognozate, la speciile de rapita, grau si orz de toamna, precum si la cele pomi-viticole se va inregistra in continuare starea de repaus vegetativ, la nivelul intregii tari.
 
Totodata, temperaturile minime din aer situate sub pragurile biologice critice de rezistenta (-7...-10°C) ale culturilor de toamna vor determina deprecierea aparatului foliar prin brunificari si degeraturi ale varfului frunzelor, indeosebi pe terenurile agricole fara strat protector sau cu strat superficial de zapada.
 
In functie de data semanatului, orzul si graul de toamna se vor afla la rasarire (65-100%), aparitia frunzei a treia (30-100%), precum si infratire (10-100%) indeosebi la speciile avansate fenologic.
 
Rapita infiintata in epoca optima va inregistra faza de infrunzire (5-9 frunze), in toate zonele de cultura. La pomii fructiferi si vita de vie se va semnala starea de repaus biologic, la nivelul intregii tari. In conditiile agrometeorologice mentionate, lucrarile agricole in camp se vor desfasura cu dificultate.
 
Recomandari de specialitate
-Administrarea ingrasamintelor cu azot la culturile cerealiere de toamna si organice in plantatiile pomi-viticole;
-Lucrari de intretinere (incorporarea gunoiului de grajd, araturi, taieri, etc.) in vii si livezi;
-Verificarea sistematica a viabilitatii plantelor la culturile de toamna si a mugurilor de rod la speciile pomi-viticole.
 
Sursa: INMH

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016