Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Buletin agrometeorologic pentru perioada 1 - 7 iulie

buletin-agrometeorologic-pentru-perioada-1-7-iulie

In intervalul 1 - 7 iulie 2015 va predomina un regim termic al aerului pe ansamblu normal, in aproape toata tara.


Temperatura medie diurna a aerului va oscila intre 16...26°C, limite apropiate de mediile multianuale, in cea mai mare parte a tarii. Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre 22...32°C, in majoritatea regiunilor agricole.
 
Temperatura minima a aerului se va situa intre 9...20°C, la nivelul intregii tari. Instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin ploi sub forma de aversa, dar si torentiale, acestea fiind insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.
 
De asemenea, in prima parte a intervalului, cantitatile de apa pot fi mai insemnate din punct de vedere agricol, iar local vor fi conditii de producere a grindinei.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Caracteristici agrometeorologice
In cultura graului de toamna, continutul de apa pe adancimea de sol 0-100 cm, va inregistra valori scazute (seceta pedologica moderata) si deosebit de scazute (seceta pedologica puternica si extrema), in Banat, Crisana, Moldova, pe suprafete extinse din Dobrogea, sud-estul si estul Munteniei, sud-vestul Transilvaniei, si nord-vestul Olteniei.
 
Rezerva de umiditate din sol se va incadra in limite satisfacatoare, apropiate de optim si izolat optime, in Maramures, cea mai mare parte a Transilvaniei, Olteniei si Munteniei, izolat in centrul Dobrogei.
 
Continutul de umiditate pe profilul de sol 0-100 cm, in cultura de porumb, va prezenta valori scazute si deosebit de scazute, seceta pedologica fiind moderata, puternica si extrema, in Moldova, Crisana, Banat, cea mai mare parte a Dobrogei, estul si sud-estul Munteniei, sud-vestul Transilvaniei, nord-vestul Olteniei.
 
In Maramures, pe suprafete agricole extinse din Oltenia, Transilvania si Muntenia, izolat in centrul Dobrogei si nordul Banatului aprovizionarea cu apa a solului se va situa in limite satisfacatoare pana la apropiate de optim ?i optime.
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Conditiile agrometeorologice prognozate vor determina o evolutie normala a proceselor de crestere si dezvoltare la speciile prasitoare, precum si a celor de coacere si maturare la cerealierele de toamna, indeosebi pe terenurile agricole cu o buna aprovizionare cu apa solului.
 
Culturile de toamna (orz ?i grau), in func?ie de data semanatului isi vor continua inflorirea, maturitatea in lapte si ceara (20-100%), precum si maturitatea deplina (10- 70%). La orzul ?i orzoaica de toamna ajunse la maturitatea tehnologica se vor continua lucrarile de recoltare.
 
Pe majoritatea suprafetelor agricole, rapita va inregistra coacerea boabelor in silicve (70-100%), maturitatea deplina (10-70%) si local recoltarea. In functie de data semanatului, la floarea-soarelui se vor semnala infrunzirea (10-25 frunze) si formarea calatidiului (10-100%), izolat fiind posibila declansarea fazei de inflorire (10-20%).
 
La cultura de porumb se va finaliza formarea frunzei a treia (80-100%), plantele aflandu-se predominant la infrunzire (10-18 frunze) si aparitia paniculului (10-30%).
 
Sfecla de zahar isi va continua formarea rozetei de frunze ?i alungirea/ingrosarea axei hipocotile (10-100%). In principalele bazine specializate, cartoful va parcurge cresterea lastarilor laterali si tuberizarea (10-100%), precum si imbobocirea si inflorirea (10-80%).
 
Speciile pomicole se vor afla in fazele de crestere a lastarilor/frunzelor/fructelor, acumularea zaharurilor si coacerea fructelor, iar la soiurile ajunse la maturitatea tehnologica se vor continua lucrarile de recoltare.
 
Vita de vie din majoritatea podgoriilor va inregistra infrunzirea, inflorirea, iar la soiurile timpurii de masa, formarea si cresterea boabelor. Conditiile agrometeorologice vor fi in general favorabile efectuarii lucrarilor de fertilizare, erbicidare, prasile manuale si mecanice, tratamente fito-sanitare, etc., exceptand zilele cu precipitatii.  
 
Recomandari de specialitate
- Continuarea lucrarilor de recoltare, transport si depozitare a fructelor de sezon si a cerealierelor de toamna;  
- Lucrari de combatere a buruienilor (erbicidari, prasile manuale si mecanice) la culturile prasitoare;  
- Aplicarea iriga?iilor pe suprafetele agricole cu deficite de apa in sol;
- Efectuarea lucrarilor de combatere a bolilor ?i a daunatorilor (tratamente fito-sanitare) la pomii fructiferi si vita de vie.
 
Sursa: ANM

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016