Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum va fi vremea in luna martie

cum-va-fi-vremea-in-luna-martie

Pe parcursul lunii in curs va predomina o vreme in general normala in cea mai mare parte a tarii, iar in zonele sudice si sud-estice, regimul termic al aerului se va situa peste mediile multianuale lunare.


Sub aspect pluviometric, se intrevad cantitati de precipitatii excedentare, pe aproape intreg teritoriul agricol al tarii.
Aceste informatii nu exclud posibilitatea aparitiei unor situatii cu valori extreme de temperatura sau cantitati mai mari de precipitatii pe intervale scurte de timp, ce pot conferi un caracter sever intervalului respectiv.
 
Starea solului
In cultura graului de toamna, rezerva de umiditate pe profilul de sol 0-100 cm, la data de 31 martie 2018, se va incadra in limite satisfacatoare pana la apropiate de optim si optime, in majoritatea regiunilor agricole. Deficite moderate de apa in sol se vor inregistra izolat in estul si sud-estul teritoriului.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Caracteristici fenologice
In conditiile agrometeorologice mentionate, la culturile de rapita, orz si grau de toamna, procesele de crestere si dezvoltare se vor desfasura pe ansamblu normal, indeosebi in zonele de campie din jumatatea de sud a tarii.
 
Totodata, in depresiunile din Transilvania si nordul Moldovei, ritmurile vegetative ale plantelor vor evolua usor mai lent, iar in zilele cele mai reci, izolat vor fi posibile stagnari temporare.
 
Orzul si graul de toamna, în functie de data semanatului si agrotehnica aplicata se vor afla in fazele de rasarire, formare a frunzei a treia si infratire. Culturile infiintate in epoca optima vor prezenta o stare de vegetatie in general buna si medie, respectiv medie si slaba in semanaturile infiintate tardiv.
 
Sub aspect fenologic, cultura de rapita isi va continua dezvoltarea aparatului foliar, plantele prezentand o uniformitate si vigurozitate in general buna si medie.
 
Pomii fructiferi si vita de vie vor parcurge starea de repaus vegetativ, in aproape toata tara. De asemenea, pe terenurile cu expozitie sudica va fi posibila declansarea fazei de umflare a mugurilor de rod.
 
Pe ansamblu, lucrarile agricole de sezon (fertilizari, pregatirea patului germinativ, lucrari de intretinere la pomii fructiferi si vita de vie) se vor desfasura in bune conditii, exceptand zilele cu precipitatii.
 
Prognoza meteorologicǎ sezonierǎ se elaboreazǎ cu anticipatie de 1-3 luni, avand un caracter orientativ si grad de realizare de peste 60-65%. De aceea, aceste estimǎri sezoniere sunt permanent actualizate prin prognozele pe termen scurt (1-3 zile) si mediu (7-10 zile), cu un grad de realizare de peste  87-95%.
 
Recomandari de specialitate/calendarul lucrarilor agricole:
- Verificarea vigurozitatii plantelor la speciile de toamna (orz, grau si rapita), precum si a mugurilor de rod la cele pomi-viticole;
- Administrarea ingrasamintelor minerale pe baza de azot si potasiu la culturile de toamna infiintate in epoca optima;
- Efectuarea lucrarilor de intretinere in vii si livezi (taieri, fertilizari, tratamente fito-sanitare);
- Efectuarea araturilor in vederea insamantarilor de primavara;
- Pregatirea patului germinativ si semanatul culturilor de primavara din prima urgenta.
 
Sursa: INMH
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016