Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum va fi vremea in mai, din punct de vedere agrometeorologic

cum-va-fi-vremea-in-mai-din-punct-de-vedere-agrometeorologic

Pe parcursul lunii mai 2017 va predomina un regim termic al aerului mai scazut decat in mod obisnuit si precipitaţii abundente.


Cantitatile de apa prognozate vor fi excedentare in aproape toata tara, exceptand zonele sudice si sud-estice, unde acestea vor fi apropiate mediile multianuale.
Temperatura medie diurna a solului la adancimea de 10 cm va prezenta valori favorabile desfasurarii proceselor vegetative (germinare, rasarire, infrunzire) la culturile de primavara infiintate pana in prezent, in majoritatea zonelor de cultura.
 
In aceste conditii, procesele de crestere si dezvoltare ale culturilor agricole se vor desfasura in general normal in cea mai mare parte a regiunilor, iar in zonele de campie din vestul si sudul tarii, ritmurile de vegetatie vor fi intensificate, in special pe terenurile cu o aprovizionare satisfacatoare cu apa a solului.
 
De asemenea, mentinerea deficitelor de apa in sol la nivelul sistemului radicular al plantelor de grau de toamna vor determina o incetinire a proceselor de vegetaţie, local semnalandu-se fenomenul de ofilire temporara in orele amiezii, precum şi ingalbenirea prematura a frunzelor bazale.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Orzul si graul de toamna semanate in epoca optima vor parcurge fazele de alungirea paiului, „burduf” si inspicare in aproape toata tara, starea de vegetatie mentinandu-se pe ansamblu buna si medie.
 
Culturile insamantate tardiv vor parcurge infratirea si alungirea tulpinii, cu o vigurozitate si uniformitate medie si slaba, precum si o densitate mai redusa, in special pe terenurile afectate de seceta pedologica.
 
 Cultura de rapita, in functie de data semanatului si agrotehnica aplicata isi va continua inflorirea, precum şi formarea silicvelor şi a boabelor in silicve.
 
Floarea-soarelui se va afla la germinare, rasarire si aparitia primei perechi de frunze in majoritatea regiunilor, mai avansate fiind culturile aflate la infrunzire. La cultura de porumb, predominante vor fi germinarea si rasarirea, precum si formarea frunzei a 3-a. Pe suprafetele cu deficite de apa in sol, din sudul, sud-estul si estul tarii, rasarirea va fi neuniforma, fiind posibila aparitia de goluri in culturi si chiar seminte negerminate.
 
Sfecla de zahar isi va continua germinarea, rasarirea, precum si dezvoltarea primelor frunze ale rozetei. In aproape toate bazinele specializate, la cartof se vor inregistra incoltirea si rasarirea, iar la soiurile timpurii, formarea si cresterea lastarilor.
 
Speciile timpurii de samburoase (cais, cires, piersic, visin) se vor afla in fazele de legare, crestere a fructelor si infrunzire, iar la semintoase (mar, par, gutui) se va semnala inflorirea si legarea rodului.
 
La vita de vie se vor semnala infrunzirea si cresterea lastarilor in aproape toate podgoriile, iar in cele din jumatatea de sud a tarii se va continua inflorirea.
Pe ansamblu, conditiile agrometeorologice vor permite desfasurarea lucrarilor agricole specifice (fertilizari, erbicidari, prasile manuale si mecanice, tratamente fito-sanitare, etc.), pe aproape intreg teritoriul agricol al tarii.
 
Recomandari de specialitate:
- Combaterea buruienilor, bolilor si daunatorilor in culturile de camp;
- Fertilizarea foliara a speciilor de toamna;
- Efectuarea udarilor in vegetatie la speciile de toamna si de „rasarire” la culturile de primavara;
- Aplicarea tratamentelor fito-sanitare in vii şi livezi.

Sursa: INMH

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016