Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii selectati la controalele in teren au intrat deja la plata

fermierii-selectati-la-controalele-in-teren-au-intrat-deja-la-plata

Este vorba de aproximativ 9.000 de beneficiar din totalul celor 56.000 seelctati, pentru care nu mai exista impedimente de ordin tehnic.


Nicolae Horumba, directorul general adjunct al APIA a anuntat zilele trecute ca in jur de 9.000 de fermieri dintre cei 56.000 care au fost selectati la controalele pe teren au intrat de joi la plata, pentru ca nu mai exista impedimente tehnice in aplicatie.
 
„Fermierii care nu si-au primit banii sunt cei 56.000 care au fost selectati la controalele pe teren. Din analiza pe care am facut-o, am constatat ca unii dintre acestia, pentru care nu mai exista impedimente tehnice in aplicatie si pentru care controlul administrativ a fost finalizat — cred ca este vorba de circa 9.000 de fermieri — vor putea intra si ei la plata. Aici sunt mai multe situatii. Avem odata fermierii selectati la controalele clasice pe teren, la fata locului, si cei selectati prin metoda teledetectiei, care au ponderea cea mai mare, de 45.000 — 46.000. Pentru cei mai multi dintre ei s-a finalizat intalnirea de clarificare si acum sunt in curs de introducere in sistem si, acolo unde este cazul, a rapoartelor de clarificare cu fermierul. In cateva zile se va finaliza si vor intra la plata, dar nu pot sa va dau un termen final”, a declarat Nicolae Horumba.
 
Acesta a precizat ca APIA primeste numeroase plangeri chiar din partea fermierilor care si-au primit banii, dar sunt nemultumiti de sumele primite, fiind si situatii in care acestia au conturile invalide.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

„In cele mai multe cazuri, fermierii care au primit banii nu au fost atenti ca au primit si in avans si au uitat, iar acum sunt surprinsi de sumele mici pe care le primesc sau spun ca au primit sumele fragmentate. Noi platim din doua fonduri, din FEGA si din bugetul national, iar maximum de intarziere este 3 zile pentru platile din bugetul national, in timp ce din FEGA banii intra imediat dupa ce s-a autorizat in contabilitate. Au venit si multe sesizari din partea fermierilor nemultumiti ca nu si-au primit banii si, spre suprinderea lor, verificand cu noi in aplicatie, au vazut ca banii erau intrati si confirmati de banca in conturi”, a explicat Horumba.
 
O alta categorie de fermieri sunt dintre cei autorizati la plata, circa 3.000 — 3.500 din totalul celor 729.466 autorizati la plata, dar care au conturile invalide.
 
„Sunt fermieri pentru care au fost facute ordinele de plata, au fost inaintate si transmise la banci si au venit inapoi cu refuzul la plata din cauza conturilor invalide. Altfel spus: fermierul si-a inchis contul respectiv si nu a comunicat la APIA inchiderea si abia acum a constatat ca are alt cont bancar. Ii sfatuim pe fermierii care au primit aceasta eroare de cont invalid sa se adreseze in cel mai scurt timp colegilor din centrele APIA, pentru rectificarea situatiei si reluarea platii”, a subliniat directorul general adjunct al agentiei.
 
Din datele APIA reiese ca au fost depuse de 943.898 de cereri pentru subventiile aferente anului 2015, din care 886.807 sunt cererile fermierilor pentru schemele de plata pe suprafata, iar 57.091 sunt cererile depuse de fermieri pentru schemele din sectorul zootehnic.
 
Din totalul cererilor pentru schemele de plata pe suprafata — 886.807 — au fost autorizate la plata 729.466 (inclusiv cererile invalide sau incomplete), 12.763 sunt in curs de autorizare, 35.853 urmeaza a fi platite si 108.725 sunt cereri blocate la plata din diverse motive. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.36 din 7 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016