Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul Agriculturii sustine ca Romania a fost privilegiata anul acesta in privinta conditiilor meteo

ministrul-agriculturii-sustine-ca-romania-a-fost-privilegiata-anul-acesta-in-privinta-conditiilor-meteo

Daniel Constantin s-a referit la seceta din alte zone ale lumii, fenomen ce ar putea influenta exporturile romanesti de cereale.


Desi pana acum, vremea caparicioasa a creat nenumarate probleme agricultorilor autohtoni din cauza ploilor abundente care au inundat intinse suprafete agricole si au compromis mii de hectare de culturi, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat in cadrul unei dezbateri ca, anul acesta, Romania a fost privilegiata atat din punct de vedere al productiei, cat si al contitiilor meteo.
 
Ministrul s-a referit in acest sens la conditiile meteo din alte tari, care au avut efecte mult mai negative decat ploile din Romania, fiind de parare ca Romania ar putea fi avantajata din acest punct de vedere. Daniel Constantin nu a putut preciza insa ce influenta va avea aceasta situatie asupra preturilor, spunand ca acest aspect depinde exclusiv de cerere si oferta.
 
„Trebuie sa va spunca in Statele Unite, anul acesta a fost seceta, acolo productia este mai mica. Acest lucru poate avea o anumita influenta. Am inteles casi in Rusia productia este mai mica pentru ca a fost si acolo seceta. Din punctul de vedere al productiei si al conditiilor meteo, Romania a fost privilegiata. Nu stiu cum se va rasfrange asta in preturi, pentru ca totul depinde de cerere si de oferta. Sper ca Romania, dincolo de situatiile neplacute din alte zone, sa castige aceasta competitie. Exista o atentie sporita in aceasta perioada, desi asa cum stiti, pretul este dat de piata, de cerere si oferta, intr-o economie de piata functionala”, este declaratia facuta de Daniel Constantin in cadrul dezbaterii „Focus agricol”.
 
Ministrul a vorbit si desituatia din Ucraina, mentionand ca, deocamdata, Romania nu resimte niciun fel de influenta nici in ceea ce priveste seceta, nici in privinta conflictului existent acolo.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
„Pana in acest moment, nu exista niciun fel de influenta vizavi de situatia din Ucraina, fie ca ne referim la situatia de conflict, fie ca ne referim la seceta. Noi suntem foarte atenti si n-as vrea sa ne bucuram de raul altora din cauza conflictului care este acolo, dar, intr-adevar, competitorii nostri la Marea Neagra sunt reprezentati de Rusia si Ucraina, in raport cu tarile arabe, acolo unde marea parte a produselor romanesti, in principal cereale, a mers in anul 2013 si va merge si in perioada urmatoare” a mai declarat ministrul.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016