Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 2-8 aprilie 2013 si estimarea ploilor care vor cadea in prima jumatate a lunii

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-2-8-aprilie-2013-si-estimarea-ploilor-care-vor-cadea-in-prima-jumatate-a-lunii

Administratia Nationala de Meteorologie a publicat luni buletinul agrometeorologic valabil pentru prima saptamana a lunii aprilie precum si estimari privind evolutia temperaturilor si a precipitatiilor in primele doua saptmani ale acestei luni. Potrivit datelor furnizate de ANM, vremea calda din primele zile ale lui aprilie se va raci si va deveni normala din punct de vedere termic. temperaturile maxime vor fi cuprinse in intervalul 6 pana la 21 de grade Celsius, in vreme ce minimele se vor situa intre -1 pana la 10 grade Celsius.


In prima saptamana a lui aprilie vor cadea precipitatii in toata tara, local sub forma de aversa. De asemenea, se vor inregistra descarcari electrice si intensificari ale vantului.

Din punct de vedere al rezervei de apa in sol, aceasta se incadreaza in limite satisfacatoare, apropiate de optim sau optim, in majoritatea zonelor de cultura.

Starea de vegetatie a culturilor infiintate in toamna este buna, orzul si graului aflandu-se in fazele de formare a frunzei a treia si de infratire (30-100%), precum si alungirea tulpinii (10-30%). Rapita se afla in stadiul de 6-12 frunze.

Cand si unde va ploua in prima jumatate a lunii aprilie

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h


Banat

Probabilitatea de aparitie a ploilor mai insemnate cantitativ va fi mai ridicata in prima saptamana din aprilie, in timp ce in a doua saptamana ploile vor fi in general slabe.

Crisana

Pe tot parcursul intervalului de prognoza se vor semnala ploi, ce vor fi mai insemnate cantitativ in zilele de 2 si 3 aprilie si, apoi in intervalul 7-9 aprilie.

Transilvania

Ploile vor fi prezente pe tot parcursul perioadei de prognoza, dar probabilitatea pentru cantitati de apa mai importante va fi mai ridicata in jurul datei de 3 aprilie.

Maramures

Precipitatiile vor fi sub forma de ploaie in prima jumatate a intervalului, mai importante cantitativ pe data de 3 aprilie, iar in a doua jumatate a intervalului se vor semnala in general ploi slabe, dar apare posibilitatea de lapovita in cursul noptilor si al diminetilor.

Moldova

In prima jumatate a lunii aprilie vor fi ploi, mai importante cantitativ pe 3 si, posibil, 8 aprilie. in intervalul 9-11 aprilie este posibila aparitia lapovitei pe timpul noptilor, mai ales in nordul regiunii.

Dobrogea

Probabilitatea pentru precipitatii importante cantitativ va fi ridicata in data de 3 aprilie si, posibil, pe 7 si 8 aprilie, iar in restul perioadei se vor semnala ploi slabe.

Muntenia

In primele doua saptamani din luna aprilie va ploua slab. Probabilitatea pentru cantitati de apa mai insemnate va creste in jurul datei de 3 si, posibil, 7 aprilie.

Oltenia

Local si temporar va ploua in prima jumatate alunii, dar probabilitatea pentru precipitatii mai importante cantitativ va fi mai ridicata in jurul datelor de 3 si 7 aprilie.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016