Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 29 septembrie - 5 octombrie. Ploi locale, reduse cantitativ

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-29-septembrie-5-octombrie-ploi-locale-reduse-cantitativ

Sub aspect termic, perioada 29 septembrie - 05 octombrie 2011 se va mentine o vreme mai calda decat in mod obisnuit, in majoritatea regiunilor agricole ale tarii, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie (ANM). Temperatura medie diurna a aerului se va incadra intre 11...22 grade, abaterile termice pozitive fiind de 1...5 grade, in aproape toate zonele de cultura. Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre 16...28 grade, la scara intregii tari.


Temperatura minima a aerului se va situa intre 4...15 grade, pe aproape intreg teritoriul agricol, posibil mai scazuta in depresiuni. Temperatura medie diurna a solului la adancimea de 5 cm va fi cuprinsa intre 12...22 grade, valori favorabile pregatirii terenurilor agricole in vederea insamantarilor de toamna, precum si parcurgerii fazelor de germinare si rasarire la culturile infiintate pana la aceasta data.

Sunt posibile ploi locale, reduse cantitativ, la nivelul intregii tari.

Local, se vor semnala intensificari temporare ale vantului. 

In stratul de sol 0-20 cm / ogor, se va semnala in continuare fenomenul de seceta pedologica cu diferite grade de intensitate (moderata, puternica si extrema), in majoritatea zonelor de cultura. Pe suprafete extinse din centrul si nordul tarii, rezerva de umiditate din sol se va incadra in limite satisfacatoare pana la apropiate de optim.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Procesele de coacere si maturare la speciile prasitoare vor fi in continuare stanjenite, datorita temperaturilor maxime ridicate din aer si sol. De asemenea, lipsa apei din sol va determina desfasurarea cu dificultare a lucrarilor de pregatire a patului germinativ, precum si a proceselor de rasarire si dezvoltare a primelor perechi de frunze, indeosebi la rapita de toamna.

Cultura de porumb, functie de agrotehnica aplicata si precocitatea hibrizilor va parcurge maturitatea deplina (70-100%), continuandu-se lucrarile de recoltare.

In centrul, vestul si estul tarii, sfecla de zahar isi va continua acumularea zaharului in radacina si maturitatea tehnologica, iar la cartof se vor extinde suprafetele recoltate din majoritatea zonelor de cultura.

Speciile pomi-viticole vor inregistra coacerea rodului, maturarea lemnului, ingalbenirea si caderea frunzelor, concomitent cu recoltarea fructelor. La culturile de rapita si orz infiintate pana la aceasta data se vor semnala germinarea, rasarirea si aparitia primelor frunze.

Conditiile agrometeorologice vor permite continuarea lucrarilor de recoltare si eliberarea terenurilor de resturile vegetale. 

Specialistii ANM recomanda efectuarea lucrarilor de pregatire a patului germinativ in vederea insamantarii speciilor de toamna (rapita, orz si grau) in epoca optima, pe terenurile cu o buna aprovizionare cu apa a solului in stratul arabil (0-20 cm).

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016