Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vreme rece si ninsori pana la primavara

vreme-rece-si-ninsori-pana-la-primavara

Incepand de joi, vremea se raceste considerabil, iar in majoritatea regiunilor tarii vor cadea nimsori.


Conform Administratiei Nationale de Meteorologie regimul termic va fi apropiat de cel din intervalul precedent, in sudul si sud-estul tarii, iar in restul teritoriului va scadea usor in cursul zilei si accentuat noaptea cand, va fi ger.
 
Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -3 şi 6 grade, iar cele minime intre -13 şi -3 grade, mai scazute in nord, centru si nord-est, pana in jur de -20 grade.
 
Pana duminica, vremea se va raci si va deveni deosebit de rece, geroasa in jumatatea de nord a tarii, iar in cursul noptilor si al dimineţilor si in restul teritoriului. Probabilitatea de aparitie a ninsorilor va fi ridicata in sud si sud-est, iar apoi cu precadere in regiunile intracarpatice.
 
Lunile ianuarie si februarie vor fi caracterizate de vreme rece si ninsori consistente, in unele zone, iar prima luna de primavara, martie, aduce temperaturi pozitive, dar si ploi.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Ultimele doua luni de iarna vor fi caracterizate de o vreme in general rece, precum si de intervale de timp cu precipitatii excedentare sub forma de ninsoare, in anumite regiuni, in timp ce prima luna de primavara va aduce, in mare parte, valori termice pozitive, dar si ploi mai consistente indeosebi in Maramures, Oltenia, Transilvania si Crisana.
 
In ianuarie, temperaturile medii lunare ale aerului vor fi sub normalul perioadei local in regiunile nordice si centrale, iar in restul teritoriului se vor putea situa in apropierea mediei climatologice.
 
Media multianuala lunara pentru luna ianuarie este de—2,1 grade Celsius, luandu-se in considerare parametrii monitorizati in intervalul 1981-2010. In ceea ce priveste valorile termice medii, specialistii estimeaza, in perioada analizata, valori medii de temperatura de pana la doua grade Celsius in Dobrogea, respectiv de pana la 1 grad Celsius, in Banat si Moldova.
 
In rest, temperaturile vor oscila, in medie, intre -3 si zero grade. Cantitatile totale de precipitatii se vor situa peste media climatologica pe arii extinse in jumatatea de vest a tarii, iar in rest vor fi apropiate de norme.
 
Media multianuala a precipitatiilor este stabilita la 33,6 litri/mp pentru luna ianuarie. Cele mai mari cantitati de precipitatii sunt estimate in Maramures — de pana la 73 l/mp, Oltenia (pana la 57 l/mp), Crisana si Banat (pana la 54 l/mp).
 
In februarie, temperaturile medii lunare ale aerului vor fi apropiate de media climatologica in cea mai mare parte a tarii, cu exceptia regiunilor nordice si centrale, unde se vor putea situa sub media multianuala lunara, de -1 grad Celsius.
 
Cele mai scazute temperaturi medii se vor inregistra in zonele Transilvaniei si Moldovei (intre—5 si 0 grade), iar valori termice medii mai ridicate se vor consemna in Dobrogea si Banat, si vor fi cuprinse intre 0 si doua grade Celsius. Precipitatiile vor avea o tendinta spre excedent, in centru si, local, in vest, iar in celelalte regiuni vor fi apropiate de normele climatologice.
 
Media climatologica pentru luna februarie este stabilita la 31,6 l/mp. Cele mai mari cantitati de precipitatii se vor consemna in Maramures (pana la 57 l/mp), Oltenia (55 l/mp), Banat si Crisana (pana la 50 l/mp), Transilvania si Muntenia (pana la 39 l/mp).
 
 
In aceste conditii, la culturile agricole si la speciile pomi-viticole se va continua repausul vegetativ, in aproape toate regiunile agricole. Totodata, pe terenurile cu strat de zapada discontinuu, superficial (sub 10 cm) sau chiar absent, pe fondul temperaturilor minime din aer scazute vor fi posibile vatamari ale aparatului foliar prin brunificari si arsuri ale varfului frunzelor.
 
Sub aspect fenologic, orzul si graul de toamna vor parcurge fazele de formare a frunzei a treia (40-100%) si infratire (10-100%), iar in culturile tardive vor predomina rasarirea si aparitia frunzei a treia (10-100%).
 
In functie de data semanatului, la cultura de rapita se va semnala predominant dezvoltarea aparatului foliar (6-13 frunze).
 
Speciile pomicole si viticole isi vor mentine stadiul de repaus biologic, la nivelul intregii tari. In zilele cu precipitatii, lucrarile agricole de sezon (araturi de toamna, fertilizari, lucrari de intretinere in vii si livezi, etc.) vor fi intrerupte temporar.

Sursa: ANM
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2.88 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016