Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Efectuati tratamentele cu insecticide la rapita

efectuati-tratamentele-cu-insecticide-la-rapita

Specialistii fitosanitari atrag atentia asupra prezentei in aceasta perioada a mai multor daunatori la culturile de rapita: gandacul rosu, afide, viespea rapitei si purici de pamant. Acestia recomanda efectuarea tratamentelor specifice, pentru a evita pierderile care pot fi insemnate.


Gandacul rosu produce pagube mari atat in stadiul de adult cat si in cel de larva, prin roaderea frunzelor si a plantelor tinere. Adultii apar in cursul lunii iunie, se retrag in sol, intra in diapauza estivala si raman in sol. Reapar toamna, in cursul lunilor septembrie-octombrie, cand se depune ponta sub bulgarii de pamant.
 
Pentru combaterea gandacului rosu si a celorlalti daunatori, specialistii recomanda unul din produsele de mai jos:
 
MOSPILAN  20 SG – 0,150 kg /ha
NURELLE  D 50/ 500 EC – 0,4 litri /ha

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
FURY  10 EC – 0,2 litri/ha
CALYPSO 480 SC – 0,15 litri/ha
PROTEUS OD 110 – 0,6 litri/ha.



Puteti consulta in site-ul nostru o lista completa a pesticidelor omologate in Romania. Pesticidele sunt grupate in functie de cultura dar si in functie de grupa din care fac parte. Folosind linkul urmator veti gasi lista pesticidelor recomandate pentru cultura de rapita de toamna


 
Cand plantele sunt de talie redusa, tratamentul se poate efectua terestru cu un volum de solutie de 300 – 400 l/ha.
 
Tratamentele fitosanitare se vor executa la timpul optim. La prepararea solutiei se vor respecta concentratiile sau dozele de pesticide recomandate evitandu-se supra sau subdozarea. Se va respecta principiul alternantei prin care se intelege utilizarea in tratamente succesive a unor produse care fac parte din grupe chimice diferite si au mecanisme de actiune complet diferite.
 
La realizarea amestecurilor verificati compatibilitatea pesticidelor (fizica si chimica). Luati masurile ce se impun pentru protectia mediului inconjurator. Respectati cu strictete normele de lucru cu produse de uz fitosanitar, pe cele de securitate a muncii, de paza si securitate a incendiilor, de protectia a albinelor (conform Ordinului interministerial nr.127/1991), animalelor, pestilor si altor animale acvatice. 
 
In conformitate cu prevederile legale, respectiv Ordinul comun nr.45/1991 al Ministerului Agriculturii si Alimentatiei, 1786/TB/1991, al Ministerului Transporturilor, 65/05.02.1992 al  Ministerului Mediului, 15 b/3404/1991 al Departamentului pentru Administratie Locala si 127/1991 al Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania privind unele masuri pentru protectia familiilor de albine impotriva intoxicatiilor cu pesticide, veti lua si respecta obligatoriu toate masurile ce va revin in acest sens. 
 
Se vor respecta de asemenea masurile ce privesc, entomofauna utile, animalelor, pestilor si altor animale acvatice.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016