Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alerta de febra aftoasa in Balcani

alerta-de-febra-aftoasa-in-balcani

Virusul circula deja in cateva tari din vecinatatea Europei iar specialistii nu exclud varianta aparitiei unor epidemii si in tarile din Uniune.


Uniunea Europeana si Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura si-au accelerat eforturile pentru a ajuta tarile din Balcani sa se pregateasca pentru o posibila izbucnire a epidemiei de febra aftoasa, dupa ce virusul a fost confirmat in cateva tari vecine cu Europa.
 
„Virusul circula in prezent in anumite parti din vecinatatea Europei si in aproximativ 100 de tari din Africa, Orientul Mijlociu, in mari parti din Eurasia si in unele zone din America de Sud” avertizeaza FAO. Comisia Europeana acorda o atentie speciala Balcanilor, regiune care cuprinde atat state membre cat si state care nu sunt membre UE, zona fiind mai aproape de tarile infectate din sud si est.
 In consecinta, FAO a ajutat aceste tari sa elaboreze si sa testeze planuri de urgenta, iar recent aceste dispozitive au fost testate in Bulgaria, Serbia si fosta Republica Iugoslava Macedonia, unde serviciile veterinare guvernamentale au luat parte la o simulare asistata de calculator privind aparitia simultana a mai multor focare de febra aftoasa in cele trei tari.
 
Ultima criza majora in regiunea Balcanilor dateaza din 2011 iar aceste exercitii de simulare sunt „un mijloc eficient pentru a identifica slabiciunile care ar putea antrena consecinte catastrofice intr-o criza reala”, subliniaza Organizatia Natiunilor Unite.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Febra aftoasa este o boala virala ce afecteaza toate mamiferele biongulate precum bovine, bubaline, ovine, caprine, porcine domestice sau salbatice, raspandirea exploziva a virusului facand din aceasta cea mai periculoasa boala a animalelor, in principal din cauza impactului economic major datorat pierderilor cauzate de moartea animalelor, reducerea productiilor animaliere si nu in ultimul rand blocarea comertului cu animale si produse si subproduse de origine animala.
 
Desi nu reprezinta o amenintare pentru sanatatea umana, boala poate provoca pierderi importante de productie si constituie un factor constrangator major pentru comertul international.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016