Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Boala limbii albastre s-a extins si in Arges si Vaslui

boala-limbii-albastre-s-a-extins-si-in-arges-si-vaslui

In afara de acestea, maladia mai este confirmata in Buzau, Vrancea si Prahova.


Trei focare de boala limbii albastre la animale au fost confirmate ieri in judetul Vaslui, in doua stane din localitatea Vutcani si in gospodaria unui localnic din Coroiesti, comuna Bogdanita, fara a fi inregistrate inca decese.
 
Potrivit reprezentantilor Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Vaslui, doua dintre focare sunt sub observatia autoritatilor in localitatea Vutcani, unde s-au imbolnavit sapte oi din doua stane cu peste 400 de animale fiecare, iar cel de-al treilea focar de boala este inregistrat in localitatea Coroiesti, comuna Bogdanita, la o bovina din gospodaria unui localnic.

„Odata cu confirmarea bolii de catre laboratorul Institutului de Diagnostic si Sanatate Animala, tot teritoriul judetului Vaslui a intrat intr-o zona speciala de protectie. Ceea ce populatia trebuie sa stie este faptul ca nimeni nu se poate deplasa cu animale intre localitati sau sa le vanda fara acordul medicului veterinar. De asemenea, se vor face inspectii clinice periodice la rumegatoarele domestice, respectiv bovine, ovine si caprine, de catre specialisti ai DSVSA in zona de control, pe o raza de 20 de kilometri in jurul focarelor”, a declarat directorul DSVSA Vaslui, Traian Petcu.
 
In acelasi timp, alte doua focare de boala limbii albastre au fost confirmate in doua localitati din judetul Arges, animalele bolnave, in numar de cinci, fiind izolate si aflandu-se sub tratament, iar zonele de focar fiind monitorizate de catre autoritatile sanitar-veterinare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Unul dintre focare a fost depistat in comuna Cocu, unde au fost identificate patru animale bolnave, iar celalalt in comuna Calinesti, unde un animal a fost diagnosticat cu boala limbii albastre.
Toate cele cinci animale sunt izolate si se afla sub tratament, nefiind cazul ca ele sa fie sacrificate, precizeaza reprezentantii Prefecturii Arges.

Autoritatle din Arges au activat Centrul local de combatere a bolilor si au pus in aplicare planul de masuri pentru prevenirea de noi focare. Astfel, conform acestui plan, s-a instituit zona de protectie pe o raza de o suta de kilometri in jurul focarelor confirmate si s-a dispus efectuarea unui recensamant al animalelor ce ar putea fi afectate de aceasta boala, respectiv oi, capre si bovine.

Autoritatile sanitar-veterinare vor monitoriza targurile de animale şi pietele din intreg judetul, pentru a preintampina comercializarea unor animale purtatoare ale virusului si transmiterea acestuia in alte zone din judet.

Intrucat boala se transmite de la animale prin intepaturile de tantari, recomandarile facute primariilor din localitatile in care au fost confirmate focare pentru a fi aduse la cunostinta tuturor cetatenilor sunt acelea de a efectua dezinsectii si dezinfectii in grajduri si in locurile in care sunt adapostite animalele, dar si toaletari ale zonelor cu vegetatie crescuta, care pot atrage insectele ce transmit virusul.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016