Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Combaterea daunatorilor din depozitele de cereale

combaterea-daunatorilor-din-depozitele-de-cereale

Principalii daunatori care pot provoca pagube serioase daca nu sunt combatuti sunt rozatoarele, gargaritele si moliile.


Cantitatile de cereale pastrate in depozite sunt expuse aproape permanent riscului de a fi afectate de diversi daunatori, motiv pentru care specialistii fitosanitari recomanda dezinfectarea spatiilor de depozitare si tratarea acestora cu substante care sa tina la distanta insectele si rozatoarele.
 
Aceasta dezinfectare se face in mai multe etape, prima constand in golirea spatiilor, igienizarea si varuirea lor. Dupa aceea, cea de-a doua etapa presupune dezinfectia spatiilor, dupa etanseizarea lor, prin stropire folosind unul dintre urmatoarele insecticide cu actiune indelungata:
- ACTELLIC 50 EC-1% (50 – 100 ml sol./mp)
- K’OBIOL 25 EC – 50 ml/ 5 l apa pentru 100 mp spatiu depozitare
- K’OBIOL 25 EC –100ml/99 l apa pentru 100 t cereale
- RELDAN 22 EC – 22 ml/t ( în 0,75-1,5 l apa/t).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Speciaslistii fitosanitari recomanda pentru suprafetele netede precum metal sau  lemn aplicarea a 50-100 ml solutie preparata/m. De asemenea, pentru suprafetele poroase  precum beton sau zid varuit, se va aplica 100-200 ml solutie preparata/m2.
 
Dupa executarea tratamentului prin stropire, spatiile se inchid ermetic si se tin închise 3-4 zile, dupa care se deschid si se aerisesc. Pentru tratamentele mentionate se pot folosi si alte produse omologate, cu efect similar.
 
Specialistii recomanda totodata sa nu existe portiuni nedezinfectate in magazii sau alte spatii de depozitare (saci, prelate, unelte, utilaje sau alte obiecte). De asemenea, se vor dezinfecta inclusiv podurile si spatiile de langa magazii.
 
De asemenea, pentru combaterea rozatoarelor, agriculturii pot folosi urmatoarele momeli:
- Protect B Pellets (50 g momeli/locatie pentru sobolanul cenusiu sau 20 g momeli/locatie pentru soarecele de casa);
- Racumin Paste (100-120 g momeli/locatie pentru sobolanul comun sau 20-30 g momeli/locatie pentru soarecele de casa).
 
Cei mai frecventi daunatori de depozit sunt gargarita graului (Sitophilus granarius), gargarita orezului (Sitophilus oryzae), gandacul din Surinam (Oryzaephilus surinamensis), gandacul mauritan (Tenebrioides mauritanicus), precum si molia cerealelor (Sitrotoga cerealella), molia graului (Nemapogon granellus) sau molia fructelor uscate (Plodia interpunctella).
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016