Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Combaterea fainarii la grau

combaterea-fainarii-la-grau

Fainarea (Erysiphe graminis). Fainarea la grau este in principal o boala cu transmitere prin sol. Fainarea se manifesta vara, in perioada de vegetatie, fiind favorizata de vremea umeda si racoroasa, dar si de nerespectarea tehnologiei, precum aplicarea in exces a ingrasamintelor cu azot sau semanarea la o densitate prea mare.


Masurile preventive constau din cultivarea de soiuri rezistente, respectarea rotatiei, distrugerea samulastrei, asigurarea densitatii normale a lanului, fertilizarea echilibrata.

In cazul atingerii pragului economic de daunare - 25% pete pe ultimele trei frunze, dupa infratit sau 25% pete pe frunza stindard, inainte de inflorit - se fac tratamente chimice de combatere.

Produse de combatere a fainarii la grau:

- Artea 330 EC se aplica la aparitia primelor semne ale bolii, in doza de 0,4 l/ha. Timp de pauza 42 de zile. Poate fi aplicata si preventiv, in toate fazele de vegetatie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


- Amistar Xtra 280 SC se poate aplica in intervalul cuprins intre aparitia frunzei stindard pana la inspicat si inflorit, in doza de 0,5 l/ha. Timp de pauza 35 de zile.

- Menara 410 EC se aplica la sfarsitul infratitului, combate tot complexul de boli foliare. Omologat pentru grau si orz. Doza recomandata este de 0,4 l/ha iar timpul de pauza 42 de zile.

- Bravo 500 SC este un fungicid de contact cu spectru larg de actiune. La grau, se poate aplica asociat cu alte produse, in doza de 1,5 l/ha.

- Thiovit Jet 80 WG combate fainarea la grau, avand si efect acaricid. Se aplica in doza de 8 kg/ha la aparitia primelor semne ale fainarii. Timp de pauza 35 de zile.

- Tilt 250 SC este fungicid sistemic cu spectru larg de combatere a bolilor foliare. La grau, se fac 1-2 tratamente pe sezon, primul la aparitia semnelor de boala, iar urmatorul dupa 14 zile, in functie de conditiile climatice. Doza este de 0,5 l/ha iar timpul de pauza 30 de zile.

- Bumper 250 EC este un fungicid cu actiune sistemica. Se aplica la avertizare sau la apritia primelor semne ale bolii, in doza de 0,5 l/ha
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.9 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016